Snap
  • Kind

De wereld van een twee en half jarige peutertje

Onze dochter heeft soms de leukste reacties en / of acties dat ik hier een lijstje van wil maken voor later.

Hier onder heb ik de leukste reacties en acties beschreven van onze dochter van twee en half jaar oud die nog heel weinig kan zeggen. Binnenkort wordt zij hier ook op onderzocht en krijgt ze logopedie.

Het heeft gesneeuwt buiten en ons dochtertje ziet voor het eerst sneeuw. Haar reactie:  Wauw!

Ons dochtertje is alvast met de auto voor uit gegaan met opa mee naar z'n huis. Toen ik daar aankwam was zij alweer met opa op stap en toen zij bij terug was bij mijn ouders rende ze naar mij toe en riep: mama, mama, mama en toe naar haar broertje: baby, baby, baby. Mijn zusje stak haar armen uit naar mijn dochtertje en zei haar naam een aantal keer, waarop mijn dochtertje riep: nee, nee, nee.

Mijn man en ik waren aan het stoeien en ik noemde hem een ''piep'' (mannelijk geslachtsdeel). Mijn dochter die stilletjes in het hoekje van de bank zit zegt opeens: ''piep''. Oeps! dat wordt oppassen met ons taalgebruik.

Gewoon even trots! Mooi weer en lekker aan het wandelen met z'n drietjes (zonder papa). Onze dochter heeft een bloementje geplukt. Uit het niet komt op eens voor mij verstaanbaar: "Hoe heet dees? Ik antwoord met: "een margriet". Zij: "Hoe heet dees? Ik: "een margiet" Dit herhaalde zich nog zo'n drie keer.

Op dit moment weet ik even geen leuke verhaaltjes meer maar ik hoop dat er nog vele zullen volgen.