Snap
  • Kind
  • baby
  • peuter
  • tips
  • voorlezen
  • gonnieenvriendjes

De wereld van een peuter, een baby en Gonnie en vriendjes.

Je hoopt je kinderen van alles mee te geven maar wat ik ook hoopte om door te geven is mijn liefde voor boeken. Ik heb een verzameling boeken waar je u tegen zegt maar dat is nog niks in vergelijking met de verzameling kinderboeken die ik voor de jongens bij elkaar heb gesprokkeld. En niet alleen ik, ook mijn “boekentante” heeft er trouw aan bijgedragen. En door een van haar boeken is de liefde voor Gonnie en Gijsje in ons huis begonnen.

Deze boeken van Gottmer zijn namelijk niet alleen leuk maar ook simpel en mooi geïllustreerd waardoor tijdens het voorlezen en plaatjes kijken de, toch wat korte, concentratie boog van onze peuter iets langer wordt. En met een vleugje fantasie kunnen peuters ook zelf (hun eigen) verhalen vertellen en worden de voorleessessies enkel maar langer en langer.

Snap

‘Wie heeft die mooie muts op?’

Dit is dan ook precies wat je terug ziet in het nieuwste aanwijsboek ‘De Wereld van Gonnie en vriendjes’. Het is een mooi groot boek met dikke stevige bladzijden en leuke doorkijkjes. Op elke pagina zijn Gonnie en haar vriendjes te vinden in een nieuwe omgeving, ze nemen bijvoorbeeld een kijkje bij de huisjes van hun (dieren)vriendjes en we gaan door de seizoenen met bijpassende activiteiten. Als volwassenen mag je ook met je fantasie aan de slag. Omdat er geen vaste verhaallijn geschreven staat mag je zelf verzinnen, fantaseren en je laten meeslepen in steeds weer nieuwe verhalen.

‘Wat komt er uit dit ei?’

Ook de doorkijkjes zijn een leuke toevoeging aan dit grote boek. Zo kan je in je verhalen steeds een pagina verder of juist een pagina terug gaan. Lekker cliché maar met een beetje fantasie zijn de mogelijkheden eindeloos.

‘Wie slaapt er op het stro?’

De jongste van 11 maanden begint nu ook op zijn eigen manier mee te lezen en vertellen. Plaatjes kijken vindt hij natuurlijk nog veel leuker (en het uitproberen of elke pagina eetbaar is.) maar onze peuter heeft inmiddels het hele huis al verteld én laten zien wie die mooie muts op heeft, wat er uit een ei komt en wie er op het stro slaapt. En vanavond? Dan ligt het aanwijsboek alweer klaar, klaar voor nieuwe avonturen met Gonnie en haar vriendjes!

Snap