Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

De sinterklaas periode.... hoe doseer je zoiets?

Tja... nu half november is voor veel kinderen de leukste, spannendste tijd van het jaar begonnen.....Sinterklaas.

Tja... daar is hij weer. De goedheiligman Sinterklaas is weer in het land.  2 stuiterende kinderen die elkaar zo mogelijk nog enthousiaster maken dan ze al waren.

Erg leuke periode waar ik stiekem ook naar uitkijk zodra het kouder wordt en de bladeren gaan vallen maar....... echt overal zie je iets met de sint.

*sinterklaas... de intocht

*sinterklaas ....in het plaatselijke winkelcentrum

*sinterklaas.... op de turnclub

*sinterklaas....in de speeltuin

*sinterklaas.... op school

*sinterklaas.... in de bios

*sinterklaas.... tja waar is hij eigenlijk niet of waar kom je hem niet tegen

Ik vind het best lastig om tegen de oudste te zeggen dat ik het eigenlijk allemaal te veel van het goede vind, de jongste kan nog niet lezen en als er een plaatje is waar hij nar wijst kan ik er nog onderuit door te zeggen dat het erg ver weg is... Dat lukt me bij de oudste niet meer nu ze zelf kan lezen...

Iemand tips om het te doseren....

Ze mogen 3 x per week de schoen zetten onder het mom van... de pieten kunnen niet alle kindjes in Nederland elke dag allemaal langs.... Zo ver waren we al wel ;)

9 jaar geleden

Ik weet niet hoe het werkt met kinderen en de invloed van ouders en anderen. Mijn kinderen (2,5 en bijna 6) kijken het sinterklaasjournaal, we hebben de intocht op tv gekeken en ik ben met de oudste naar 1 intocht geweest, in het dorp waar ik vandaan kom. Morgen komt hij aan in ons dorp en dan mogen ze hun schoen zetten, want ja, hij was nou eenmaal nog niet bij ons in het dorp aangekomen. Volgende week komt de beste man op mijn werk en daar gaan we naartoe. En verder hebben we het er niet veel over. Als de oudste er over begint, zeg ik dat hij misschien een verlanglijstje kan maken voor in zijn schoen en dat we dan maar moeten afwachten wat Sint er mee doet. We vieren pakjesavond met de opa's en oma's. Ik heb ze gevraagd, niet te veel en niet te gek. Het moet een leuk kinderfeest blijven en geen overdosis aan cadeaus (groot of klein). Op de wens voor een nintendo 3ds ga ik dan ook niet in, eeh, de Sint niet.... :-) Wij hebben het er niet te veel over en onze kinderen malen er niet om. Het is prima zo. Ja, ze krijgen natuurlijk hier en daar en overal wat mee. Maar misschien, als je het zelf niet te groot maakt, is het voor kinderen ook prima. Ik heb bij veel dingen behoefte om uitvoerig uit te leggen hoe en waarom, maar met een "tja de sint is hier nog niet aangekomen en kan ook niet elke dag bij jou langskomen" is het nu klaar.

9 jaar geleden

Gelukkig zijn ze nog niet zo bezig met sinterklaas..... vragen niet om de schoen te zetten of om pakjes avond. Misschien komt het nog of misschien zijn ze nog te jong....

9 jaar geleden

Heel simpel. Jij bent mama en mama bepaald. Hier een zoon van 6 en een dochter van 4. Ze vergeten nog de schoen te zetten en soms zetten ze het wel. Als ze hem iedere dag zetten zit er ook weleens niks in. Maar omdat ze dat niet doen, meestal herrinder ik ze woe en zaterdag eraan. Dan zit er al wel iets in. Meestal met een brief of nu was opa piet geweest dus de schoenen bedolven onder de pepernoten. Bij de schoenen kun een kalender uitprinten waarop de pieten kunnen inkleuren wanneer ze hem mogen zetten. Er zijn hier ook genoeg intochten. Maar ik bepaal waar wij naar toe gaan. Ook papa en mama kunnen weleens niet. De eerste intocht moesten wij uit eten dus konden we niet bij de sint komen. Je kunt ook uitleggen dat papa en mama ook andere dingen te doen hebben en dat je 2 of 3 x naar de sint gaat. Dat andere kindjes hem ook willen zien. Of dat je al geweest bent. En dat goed goed is. Zelf er geen groot drama van maken, dan doen je kinderen dat ook niet ;) Ik vind het altijd wel gezellig, maar het moet wel uitkomen.

9 jaar geleden

Oja, natuurlijk nog wel een pakjesavond niet te vergeten!