• Kind
  • Mama
  • kind
  • leugens
  • opvoedkundige

De opvoedkundige leugenaar

“Kop mag je niet zeggen, dat is geen net woord Verwarrend dat een kop dan op elk dier hoort Hetzelfde geldt natuurlijk voor muil en voor bek Nee MENSEN hebben een mond, is dat nou niet gek? Liegen dat mag niet, je moet altijd de waarheid zeggen Denk je eraan een wortel voor Americo neer te leggen? Nu is het tijd om je iets te vertellen lieve kind, papa en mama hebben jaren gejokt over de Sint En die man met die krullen en dat mooie gekleurde pak? Dat is dus de buurvrouw met een door ons gevulde zak En de kerstman die altijd de melk met koekjes opeet, lieverd er is een reden voor papa’s dieet! Nee dat klopt, ook die kadoos kopen wij, en die rendieren op het dak verzinnen we er ook zelf bij. De paashaas die altijd die eieren versierd Komt eigenlijk ook al jaren niet hier! WIJ verstoppen die dingen op een prachtige plek, Tussen de plantjes, of achter het hek. Warm warm, koud koud, lauw Maar we doen dat allemaal uit liefde voor jou.”

Jarenlang liegen wij tegen onze oogappeltjes, en dat geeft op zich niet, Er gaat een tijd komen dat wij ook niet de hele waarheid te horen krijgen! “Popeye eet altijd zijn spinazie op, soms 2 borden! DAAROM is hij zo sterk.” “Weet je wat er gebeurt als je je worteltjes niet opeet? Dan ga je slecht zien, heb je weleens een konijn met een bril gezien? Nee, nou dan”

 Leugens, allemaal pure leugens. En we voelen ons totaal niet schuldig! Ik ook niet, ik kijk wel uit. Anders komt dat bord nooit leeg en is de strijd aan tafel weer terug van weggeweest. En we zijn er net een jaar vanaf!  En dat je soms zegt dat je niet naar de speelgoedwinkel kan omdat die dicht is? Klein leugentje om bestwil en ook dat moet zo nu en dan kunnen. Het is OF dat OF een ellenlange discussie aangaan. In ons geval dan. Eigenlijk, als mijn kinderen over enkele jaren half zoveel liegen als wij, ben ik dik tevreden...