Snap
  • natuur
  • buiten spelen
  • supporter van schoon
  • vies worden mag
  • de natuur in met kids
  • de natuur in met kinderen

De natuur in met kinderen

Vanaf nu ook op Mamaplaats


Ruim zeven jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Toen nam ik mij voor om mijn dochter en eventuele kinderen die nog zouden volgen zoveel mogelijk mee de natuur in te nemen. Ik wilde dat ze de natuur goed zouden kennen en dat ze leren om te houden van de natuur, want dat is volgens mij de beste manier om ervoor te zorgen dat je kinderen later goed met de aarde om zullen gaan. Want wat je kent ga je van houden en waar je van houdt dat zul je willen beschermen. 

Inspiratie delen op Instagram

Al snel stond mijn telefoon vol met foto's van een heel blij meisje dat de natuur in haar eigen omgeving vol overgave ontdekt. Een meisje dat kikkervisjes vangt, wormen opgraaft, zaadjes plant, over spannende bruggetjes sloten oversteekt, die in plassen stampt en ga zo maar door. Dit wilde ik voor mezelf bundelen zodat ik haar later altijd kon laten zien wat voor leuke (micro)avonturen we samen beleefd hadden. Omdat ik niet zo'n beste plakker ben (en dan bedoel ik fotoboekenplakker), besloot ik een Instagram-account aan te maken voor onze avonturen. @denatuurinmetkids werd geboren en daar ben ik al onze uitstapjes in de natuur op bij gaan houden.


Snap

Dit was de eerste foto op @denatuurinmetkids

Inmiddels zijn we ruim vier jaar verder en heb ik al heel wat leuke plaatjes van onze avonturen (en die van haar broertje die zich drie jaar geleden bij ons voegde!) geplaatst. Al snel merkte ik dat ik niet alleen blij werd van het bundelen van onze avonturen, maar ook in het bieden van inspiratie aan andere ouders die ook graag de natuur in gaan met hun kinderen. Ik wil mezelf absoluut geen influencer noemen, maar feit is wel dat er mensen zijn die natuurspeelplaatsen hebben bezocht n.a.v. mijn foto's. En zelfs mensen die hetzelfde vakantiepark hebben geboekt. Hoe leuk is dat?

En nu op Mamaplaats

De laatste tijd ben ik veel meer gaan lezen op Mamaplaats en kwam erachter dat er over uitstapjes in de natuur nog niet veel gezegd en geschreven wordt. Terwijl er echt een heleboel leuks over te vertellen valt! Ik heb mezelf daarom voorgenomen om met enige regelmaat hier artikelen te gaan schrijven, met daarin tips voor leuke uitstapjes in de natuur, speeltips en misschien ook wel leuke boekentips. Maar net wat er precies op ons pad komt! Wie weet kan ik daarmee mensen in beweging krijgen om samen met hun kinderen de natuur in te gaan. 

Snap

Onze kinderen in een maïsdoolhof

Nog wat leuke weetjes over mij:

- ik ben een echt bosmens. Hoe meer bomen, hoe beter

- hommels zijn mijn favoriete insecten

- ik ga graag wandelen, zowel alleen als met een vriendin als tijdens wandelevenementen

- Bente en ik zijn #supportervanschoon en gaan er regelmatig met een zakje en een grijper op uit om zwerfafval op te ruimen.


Nu ben ik benieuwd naar jou: wie ben jij en wat is jouw beste natuurtip voor kinderen?

1 jaar geleden

Wat een leuke foto's en leuk geschreven!

1 jaar geleden

Dankjewel!