Snap
  • Kind

De mooiste bloemen voor ' tante'

Een klein meisje op zoek om haar tante een laatste eer te bewijzen, en een eer is het! Waar tante is , is het goed!

Na een lange strijd te hebben geleverd is een tante van ons vorige week overleden. Papa en mama gaan naar de crematie, maar mama wilde nog even bloemen halen voor onze geliefde tante. Yenthe loopt de bloemen winkel in en wijst me de mooiste bloemen aan, terwijl ikzelf meer naar witte rozen kijk, of iets dergelijks - gepast voor bij een uitvaart- weet inmiddels de hele bloemenzaak dat we bloemen voor ' tante' zoeken. Ontroerend is het om te zien hoe het meisje bezig is ' tante' de laatste eer te bewijzen door de allermooiste bloemen te vinden in al die mooie bloemenpracht. " Deze mama!' hoor ik aan de andere kant van de winkel. Ik loop naar haar toe en zie hoe ze vastbesloten bij knal roze Gerbera's staat. Dit zijn de allermooiste mama!  Geroerd kijk ik mijn meisje in haar ogen. Ze heeft al zoveel door, maar is tegelijk zo puur kind! Dit zijn de momentjes die je als moeder zo diep raken! Daar lopen we, met een bosje knalroze gerbera's en een rode roos voor Yenthe, de bloemist was geraakt hoe puur en intens het kleine meisje op zoek was, dat ze haar een roos cadeau deed. Nog een paar kleine boodschappen bij de lokale supermarkt, staan we bij de kassa te wachten. Yenthe nog steeds met de bloemen in haar hand, vraagt de kassiere voor wie die mooie bloemen zijn. Yenthe straalt; die zijn voor ' tante!' De laatste boodschappen passeren de toonbank, en de kassiere suggereert; O, is tante jarig? " Nee, zegt Yenthe, een beetje  verontwaardigd hoe de mevrouw achter de kassa nou niet kan weten dat ' tante' overleden is; ' tante is bij de Here  Jezus in de hemel!'  " Dat zou kunnen, antwoord de kassiere op haar beurt, wat Yenthe totaal niet aanstaat!  " Echt waar hoor',  zegt ze hevig knikkend met haar hoofd. En zo is het kleine meid! Je bent nog maar klein, maar zo puur en vol geloof, daar kunnen nog veel mensen van leren! 

9 jaar geleden

Ja zeker @NOORR zo kunnen ouders en kinderen van elkaar leren. Wij leren hun de basis en zij leren ons ongecompliceerd denken. Daar krijg je dankbaar ouderschap van!

9 jaar geleden

Mooi artikel! En geloven als een kind, beter kan niet! Als ik het moeilijk heb, aanvechtingen voel, dan denk ik hier ook aan! Geloven als een kind, alles gewoon aannemen en verder dankbaar zijn!

9 jaar geleden

Hoe kan Opi dit zonder tranen in zijn ogen lezen, hij ziet het voor zich gebeuren! Hij is zo trots op zijn " meiden " .zo wordt het koninkrijk van God naar de aarde gebracht. Prijst God voor zin goedheid en trouw! Leuk hoor zo'n Blok! Uhhhhh blog