Snap
  • Kind
  • autoreis
  • paniek
  • Huilbaby
  • #huilendebaby
  • huilendemoeder

De lichtjes op de weg danste en het gehuil suisde in mijn hoofd.

Bodhi was geboren, het mooiste leukste bijzonderste ooit. Voor hij er was reisde ik veel en in mijn hoofd plande ik dit voort te zetten. Lekker road trippen en naar exotische bestemmingen vliegen..

Na een weekje maakte we ons eerste uitje met de auto. Bodhi was compleet overstuur.. We dachten misschien is dit even spannend, iets nieuws waar hij aan moet wennen. Maar al gauw merkte we dat hij dit elke keer deed. En niet een beetje huilen maar bizar hard gillen en schreeuwen.

We wonen in de binnenstad van Amsterdam dus kunnen vrijwel alles lopen. Maar als mijn moeder oppaste of ik ergens verder heen moest, moest hij toch met de auto. Dan was het even tanden op elkaar klein stukje en gaan. Maar na een paar maanden besloten we het toch met de GGD te bespreken.

Zelf dacht ik wagenziekte maar dat bleek niet te kunnen. We gaven hem speeltjes om hem af te leiden, we probeerde altijd dat er iemand naast hem kon zitten. Een ander soort Maxi-Cosi, een raam verduisteraar, een andere auto, maar niks hielp.

De tranen rolde over mijn gezicht en ik kreeg complete paniek.

Na 6 maanden niet slapen (want Bodhi houdt net zoveel van auto’s als van slapen), zat ik met ogen op mijn knieën in de auto, een krijsend kind achterin. De lichtjes op de weg danste en het gehuil suisde in mijn hoofd. De tranen rolde over mijn gezicht en ik kreeg complete paniek. Ik besefte dat dit niet veilig was. Zo moe en uitgeput van alles. Ik zette mijn auto aan de kant van de weg en belde mijn vriend.

Ik heb een uur lang alleen door de stad gelopen om mijn hoofd leeg te maken en besloten dat ik even niet meer ging rijden met kleine Bodhi. Bij de gedachte dat ik ergens heen moest met de auto kreeg ik angst!

Bo is inmiddels bijna 2 en houdt nog steeds niet van de auto! We hebben alles geprobeerd maar zijn er nog steeds niet achter. We hoopten dat het grotere kinderstoeltje zou helpen maar helaas. Het enige wat nu voor ons werkt is de iPad met Mickey Mouse opzetten. Hoe belachelijk ik het altijd vond een iPad voor zo een klein kind, hoe blij ik nu ben dat het werkt! Heeft iemand dit zelfde probleem of de gouden tip?

3 jaar geleden

Onze jongste, nu 3 begint ook altijd met piepen in de auto. Gek maakte het me, want als baby was dit huilen, en dat deed ze al zoveel. Maar in de auto begon ze dus op 1 ochtend heenreis na 1 kwartier over te geven. Naar carpool, kalmeren en weer naar huis. Net voordat we thuis waren weer overgeven. Ook weer na een kwartier. Als de afstanden langer zijn in auto geven we haar een reistabletje, volgens mij helpt het. Terugreis valt ze vaak in slaap heeft ze er geen last van. Maar ook ik raak lichtelijk in paniek als we maar 10 minuutjes hoeven te rijden en ze begint te piepen....

3 jaar geleden

Messchien krijgt hij dan door de iPad afleiding

3 jaar geleden

Als het zo is als hij moet liggen il te slapen of zo een houding in de auto kan het dan niet aan iets liggen zo le bavoorbeeld een zenuw in rug of arm of nek die vast zit t of iets Anders met een bot of spier.Dan kan een ostheopaat messchien helpen.Hoop voor jullie dat het beter gaat worden

3 jaar geleden

Hallo mama van bohdi, mag ik met je meedenken? Maar liever privé. Hoe kan ik je bereiken?