Snap
  • Kind
  • tweeling
  • kinderdagverblijf
  • dochters
  • Keuzes
  • Kdv

De keuze voor een kinderdagverblijf

Hoe maakte ik die keuze? Waar heb ik op gelet? Waar laat ik onze meiden met een gerust hart achter?

Binnen onze vriendengroep waren wij een van de eersten met kinderen. Vrienden die wel al kinderen hadden woonden niet bij ons in de buurt, dus kon ik geen advies inwinnen over kinderdagverblijven die zij aanraadden. Ik vond het best wel lastig om een keuze te moeten gaan maken. Ik had van tevoren veel op internet gezocht wat belangrijke punten waren waar je op let tijdens een informatie-/kennismakingsgesprek.

Waar lette ik nou op bij het kiezen van een kinderdagverblijf? Wat ik allereerst belangrijk vond was dat het er goed georganiseerd uit zag. Dat de ruimtes er veilig en schoon uit zagen en dat er een ruimte was om buiten te spelen. Daarnaast wilde ik gaan voor een verticale groep waarin kinderen van verschillende leeftijden door elkaar zouden zitten. Tot slot had ik de voorkeur dat de meiden bij elkaar op de groep zouden komen.

Ik had een afspraak gemaakt bij Partou (voorheen Smallsteps). De locatie is dicht bij ons huis en dus makkelijk aan te rijden en de website zag er leuk en informatief uit. Op de locatie had ik een afspraak met de locatiemanager, een vriendelijke en enthousiaste dame. Ze vertelde uitgebreid over de locatie en hoe zij duurzaamheid en gezondheid belangrijk vinden. Zo eten ze op het kinderdagverblijf vooral biologische producten. Ook is er een moestuin, een appelboom en het bos is om de hoek. Ik vond het een leuk idee dat ze vanuit de moestuin en appelboom wat mee kunnen krijgen over de natuur. Wat mij vooral een prettig gevoel gaf was dat ik een kijkje mocht nemen op de groep, zodat ik kon zien hoe het er echt aan toeging. Tevens werd ik met open armen ontvangen door de leidsters op de groep. Bij de verschoonruimtes geldt een vier-ogen-principe wat ik erg prettig vond, je hoort natuurlijk zo vaak van die rare verhalen. Verder viel het mij op dat er buiten speciaal voor baby’s een afgezet speelstuk is. De locatie is niet zo groot en dat voelde erg persoonlijk, elke leidster kent elk kindje en andersom. De communicatie over hoe het met je kindje is gegaan zou via een communicatieschrift verlopen.

Om wat vergelijking te hebben keek ik ook nog bij een ander kinderdagverblijf. Ik vond het daar een stuk rommeliger, kinderen speelden op de gangen door elkaar. Dit leek mij voor veel meer prikkels en chaos te zorgen. Op het buitenplein stonden boomstronken waarvan ik dacht ‘ohjee, dat is toch helemaal niet handig met die kleintjes.’ Ook was de locatie een stuk groter. Ikzelf voelde minder connectie met dit kinderdagverblijf. Mijn man vond het wel tof dat deze locatie een digitale app had waarop je informatie over je kindje kreeg. Dat had Partou toen nog niet, maar tegen de tijd dat onze meiden geboren waren en naar het kinderdagverblijf gingen was ook door Partou een mooie app in gebruik genomen, waarin je alles terug kunt lezen en waar leuke foto’s geplaatst worden.

Snap

Uiteindelijk hebben wij de keuze voor Partou gemaakt en hebben wij daar tot op de dag vandaag nooit spijt van gehad. Onze meiden gaan met plezier naar “school” en naar de juffen en hun vriendjes en vriendinnetjes. Wanneer ik op de parkeerplaats sta word ik door de meiden en vaak één van hun vriendjes bij het grote raam uitgezwaaid. Er worden zoveel leuke themaweken en projecten georganiseerd. Zo komt er geregeld een beweegjuf om gymactiviteiten te doen en was er laatst een themaweek over vriendjes maken. Zo komen de meisjes vaak trots naar huis met een mooi knutselwerk, een leuk verhaal en vertellen zij welke juffen er waren en welke vriendjes die dag op school waren. De leidsters zijn altijd erg vriendelijk en duidelijk in de communicatie. Gezien ik zelf ook studeer is een dagje extra kinderdagverblijf soms wel nodig. Op het kinderdagverblijf proberen ze altijd met ons mee te kijken of dit gerealiseerd kan worden, hoe lastig dit soms ook is voor twee kindjes.

De meiden zijn met vier maanden naar het kinderdagverblijf gegaan. Zij gaan hier twee dagen per week naar toe. Deze maand worden ze alweer 3, de tijd vliegt zo voorbij!

Mocht je het leuk vinden om wat meer te lezen over Partou dan kan dat via deze link

2 jaar geleden

Klinkt heel fijn! 😍

2 jaar geleden

Hopelijk is er gauw plek bij de juiste begeleiding voor jou! En het is zeker Oke om niet Oke te zijn. Sterkte 😘

2 jaar geleden

Ja we hebben 2 blije meisjes !

3 jaar geleden

Ja er zit echt verschil in.. fijn dat het zo goed gaat daar 👍