Snap
  • Kind
  • Voeding

de keuze is reuze....

Dilemma's aan tafel... pindakaas, worst, pasta, hagelslag, hapje van mama...

Alle maaltijden worden bij ons heerlijk aan tafel gegeten. Ontbijt, lunch en diner. De bank met de TV aan is hier een no go.... maar mennn... Deze week zit ik serieus te hopen op gezelligere taferelen aan tafel...

Mijn zoontje van 2 zit denk ik in een welbekende 'fase'. Ik weet alleen niet precies welke, maar het is er 1 waarbij die een aantal keer per dag driftbuitjes krijgt... en waar gaat het om... Nou dat zal ik je vertellen.

Mijn kleine koekiemonster zit aan tafel. Mag smorgens en smiddags zelf kiezen wat hij op zn brood wil. Afijn, meneer kiest pindakaas, neemt 1 hap en wil daarna een nieuw broodje met smeerworst. Helaas (pindakaas!), maar dat broodje pinda gaat er eerst in.. alleen daar is mijn kleine boze vriend het niet mee eens...

Ik overweeg serieus om mijn buren oordoppen aan te bieden, want het gekrijs dat na mijn 'nee, eerst je broodje pindakaas' komt gaat door merg en been. Hij gooit zich over de tafel, of gaat soms heel theatraal op de grond liggen. Ik vraag aan mn dochter van 4 of ze nog wat leuks gaat doen op school en schenk een lekker glaasje melk in voor ons.

Mijn kleine driftboy kiest eieren voor zn geld en komt weer zitten. Nu heeft je het niet op de smeerworst gemunt maar op mijn broodje kaas. Halleluja, daar gaan we weer!

Deze een en al gezelligheden zijn op dit moment dagelijkse kost. En mijn lieve mama lacht zich rot... 'zo was jij vroeger ook en dat was een strijd van maar liefst 2 jaar' 

goed...... nu zit het broodje hagelslag er in en mag mijn hunkie lekker gaan dromen over pindakaasjes, smeerworst en banaantjes....

*zennnnn*

9 jaar geleden

auw heb je al oordopjes voor jezelf en je dochter ;) ? Ik kan me wel voorstellen dat jullie oren af en toe pijn doen als hij gilt. Tja hoe kun je dit nu aanpakken? Hier kies ik 's ochtends wat er op brood gaat en dat is altijd banaan. dit is (vooralsnog) smullen en goed. Dan krijgt onze zoon tussen de middag 3x een 1/2 boterham waarop hij de ene keer wel zelf zijn beleg bepaald en de andere keer niet. Het ligt aan zijn bui. We beginnen met 1/4 stuk jam en 1/4 stuk appelstroop. Daarna kan hij kiezen uit tahin en zonnebloempasta. Meer zet ik ook niet op tafel. Ja af en toe de kaas en daar krijgt hij wel eens een plakje van. Ook staat zijn melk op tafel en tussen door wil hij zijn melk. Goed dat kan en mag. Onze zoon is nog maar 21 maanden dus nog geen beruchte tijd maar zo doen wij het. Succes met je drift kikkertje.