Snap
  • Kind
  • momlife#sinterklaas#speelgoed#kids#kinderen#mama

De grote speelkamer opruiming

Alles met het oog op sinterklaas

De feestmaanden staan weer bijna voor de deur en dat betekent ook dat sinterklaas er weer aan zit te komen! Met een heleboel speelgoed in de speelkamer staat het nu eigenlijk wel zo’n beetje vol. In oktober is ook nog eens onze Vie jarig wat betekent dat er nog een lading extra speelgoed bijkomt. Zo besloten we dus om eens even rigoureus de kasten in te duiken om te kijken waar nu wel en waar nu niet mee gespeeld word.

Alle twee de kasten trokken we compleet overhoop en er kwamen toch best wel wat dingen uit die eigenlijk inmiddels het pand wel konden verlaten. Zo hadden we een behoorlijk grote collectie zoef zoef dieren in de kast staan waar nauwelijks mee gespeeld was. Onze dames zijn meer van het poppen en keuken gebeuren. We zochten alles uit en stopte alles terug in de dozen die we op zolder bewaard hadden. Ik plaatste het dezelfde dag nog op internet en binnen een uur had ik bijna de complete set verkocht!

Ook het houten poppenhuis besloten we te verkopen. Het is echt een super mooi ding met heel veel extra spulletjes erbij maar hij stond al zo’n 4 jaar in de kast te kijken maar de kast bleef vooral veel gesloten. Deze zochten we dus ook helemaal bij elkaar en plaatste we op marktplaats. Deze ging ook rap en binnen een dag hadden we het verkocht.

Dan hadden we nog wat babyspeelgoed liggen waar niet meer naar omgekeken werd dit heb ik bij elkaar gelegd en ook dit staat op marktplaats. Het is nu namelijk ook een gunstige tijd om te verkopen want veel mensen neuzen extra rond ivm 5 december!

En als laatste lag er heel veel prullaria in de kasten wat in de loop van de tijd verzameld was. Dit hebben we aangepakt en weggegooid. Zo kregen we weliswaar bijna een hele kast leeg terug. Ruimte genoeg dus om weer aangevuld te worden met nieuwe speelgoedjes. De meiden hebben al flink in de speelgoedboeken lopen aanstrepen wat ze willen. Dus over een goeie 3 maanden liggen de kasten weer vol!

Hoe doen jullie dat met al het speelgoed van jullie kindjes?