Snap
  • Eerste schooldag
  • Eerste schoolweek
  • kleuterklas

De eerste schoolweek

Een bijzondere mijlpaal voor ons gezin

Deze week was een bijzondere mijlpaal voor ons gezin: Milou ging voor het eerst naar school. Ze startte in de eerste kleuterklas, iets waar we allemaal naar hadden uitgekeken, maar dat natuurlijk ook wat spannend was, zowel voor haar als voor ons. De eerste schooldagen verliepen met wat moeite. Zoals bij veel kleintjes het geval is, vloeiden er ’s ochtends wat traantjes bij het afscheid. Het is natuurlijk een hele verandering, zo’n nieuwe omgeving vol met andere kinderen, een juf die ze nog niet kent, en zoveel indrukken die ze ineens moest verwerken.

Toch merkten we al snel dat Milou zich langzaam begon aan te passen. Ze was ontzettend flink, en met elke dag die voorbijging, begon ze meer plezier te maken. Ze vertelde ons steeds meer over wat ze in de klas had meegemaakt, welke spelletjes ze had gespeeld, en over de vriendjes die ze aan het maken was. Tegen het einde van de week zagen we dat ze zelfs begon uit te kijken naar haar dagen op school. De traantjes maakten plaats voor een brede glimlach, en het was heerlijk om te zien hoe ze zich steeds meer op haar gemak voelde. Het was een grote stap voor haar, maar ook voor ons als ouders. Het is bijzonder om te zien hoe snel ze groeit en zich aanpast aan deze nieuwe fase in haar leven.

Voor mijzelf was deze week ook een nieuwe start, want ik ben opnieuw begonnen als leerkracht. Dit keer vervang ik in het tweede leerjaar, een groep die me meteen heel enthousiast heeft ontvangen. De eerste dagen verliepen best vlot, en ik voelde me al snel thuis in de klas. Het is altijd even wennen, zowel voor de kinderen als voor mij, maar het ging boven verwachting goed. De leerlingen waren betrokken en leergierig, en ik merkte dat ik echt met plezier de dagen doorbracht. Het is een bijzondere ervaring om samen met de kinderen aan de slag te gaan en te zien hoe ze groeien, zowel in hun vaardigheden als in hun plezier in het leren.


Wat voor mij persoonlijk erg heeft geholpen om deze nieuwe fase vlot te laten verlopen, is de voorbereiding. Voorbereiding is echt the key. Het brengt rust en structuur in mijn hoofd, waardoor ik me beter kan focussen. Voor Milou hebben we heel wat voorbereidingen getroffen om de overgang naar school zo soepel mogelijk te maken. Zo hebben we naamlabels besteld bij GoedGemerkt voor al haar spullen, zodat ze niets kwijtraakt. We hebben een stevige boekentas gekocht met een rits aan de bovenkant en handige lipjes ter hoogte van haar borst, zodat de tas niet van haar schouders zakt. Alles werd netjes gelabeld: haar brooddoos, snackdoosjes en drinkbus. Daarnaast leggen we haar kleren en de boekentas de avond ervoor al klaar, zodat we ‘s ochtends minder stress hebben en rustig kunnen vertrekken.

Via dit linkje word je doorverwezen naar onze TikTok waar ik een video maakte over onze voorbereiding 🏫 https://www.tiktok.com/t/ZGew32pxJ/


Kortom, het was een week vol nieuwe ervaringen, zowel voor Milou als voor mij. Dankzij een goede voorbereiding hebben we beiden een vlotte start kunnen maken. We zijn allebei aan een nieuw avontuur begonnen, elk op onze eigen manier, en het voelt alsof we een prachtige start hebben gemaakt. Spannend, maar tegelijkertijd ook heel fijn en vol nieuwe mogelijkheden!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Amber | Spotlight Blogger 🩷?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.