Snap
  • Kind

De eerste schooldag.... mijn eerste werkdag

Afgelopen maandag was de eerste schooldag..... na 6 weken vakantie was het ook voor mij weer mijn eerste werkdag.

Ik geef les aan groep 1/2 en heb dus te maken met kinderen en ouders die voor het eerst naar school gaan. 6 weken lang was ik elke dag samen met mijn knulletje en 1 september moest ik weer aan de slag.... zonder hem. Gelukkig heeft hij een lieve papa en twee lieve oma's waar hij mag zijn op de dagen dat ik moet werken. Maar ik heb hem wel erg gemist. Ik geef nog steeds volledige borstvoeding en tijdens het werken vraag ik me dan toch af of alles goed gaat.... 

Dezelfde ochtend staat een meisje van vier jaar voor mijn neus met haar papa (en camera) en haar mama. Het meisje heeft er zin in, maar ik merk dat haar ouders het erg spannend vinden. De eerste keer dat je kind naar school gaat. Ik begrijp hun gevoel. Zeker nu ik zelf ook een kleintje heb. Ik nodig ze uit om binnen te komen en samen rond te kijken. Verder leg ik aan de ouders uit wat we vandaag gaan doen en wat ze mogen verwachten dit schooljaar. Ik geef ze net even wat langer de tijd om alles te onderzoeken en afscheid te nemen. Na schooltijd vertel ik de ouders altijd hoe het is gegaan. Een blije moeder en een dankbare vader. en het meisje.... "tot morgen, juf! Het was geweldig!"

Thuis gekomen geef ik mijn ventje een dikke knuffel. Het duurt nog drie en een half jaar voordat hij naar school gaat. Zal ik het dan net zo spannend vinden of minder, omdat ik al weet wat me te wachten staat. Voorlopig ga ik nog lekker van mijn ventje genieten en help ik de ouders waarvan hun kind voor het eerst naar school gaat een beetje extra...  Zo'n eerste keer.... wat het ook is, het blijft toch een beetje spannend.

8 jaar geleden

Als je zelf een kindje hebt gekregen, zie je de wereld toch een beetje anders, vind je niet?!