Snap
  • Kind
  • Gezond

De eerste keer oppas

Afgelopen zaterdag was ik jarig en mijn man en ik gingen uit eten. We hadden oppas geregeld. Het achterneefje van mijn man kwam oppassen.

Afgelopen zaterdag was ik jarig en wij vieren mijn verjaardag als onze oudste dochter jarig is en dat is over een paar weken. Toch wilde ik wel iets aan mijn verjaardag doen. Mijn man en ik zouden samen uit eten gaan voor mijn verjaardag.

Op vrijdag had ik aan het achterneefje van mijn man gevraagd of dat hij wilde oppassen en dat wilde hij graag doen. Ik was daar erg blij mee. Ik had met hem afgesproken dat hij om 17.45 uur bij ons zou zijn.

Met mijn had ik alles geregeld wat we zouden doen als hij kwam oppassen. Ik had het eten en drinken voor hem klaargezet. Ik had een lijstje gemaakt voor de meiden en verteld wat hij moest doen als ze wilde drinken. Onze jongste dochter sliep en we zouden maar heel kort weg blijven.

Het uit eten gaan was ontzettend leuk. Ik had echt het gevoel dat ik jarig was en dat vond ik prettig. Ik vroeg me wel af hoe het zou gaan met het oppassen.

We kwamen thuis en ze zaten samen televisie te kijken. Het oppassen was goed gegaan. Mijn dochter vond het geweldig. Ik heb het achterneefje van mijn man geld gegeven voor het oppassen en mijn dochter vond het echt heel erg jammer dat hij wegging. Ze ging hem uitzwaaien en ze begon te huilen. Ik had tegen haar gezegd dat hij binnenkort weer komt oppassen en dat vond ze super leuk om te horen.

Een ding weet ik zeker, als we nog een keer weggaan, dan vindt mijn dochter dit zeker geen probleem en wij ook niet.

Hoe zijn jullie ervaringen met de oppas van jullie kinderen?

9 jaar geleden

Dank je wel!

9 jaar geleden

Leuke blog!

9 jaar geleden

Bedankt voor je leuke reactie! Wat fijn om te lezen dat je familie wil en kan oppassen. Ik vind het ook fijn als familie kan en wil oppassen. Opa en oma willen en kunnen ook oppassen bij ons. Het was de eerste keer dat het achterneefje van mijn man had opgepast en het is heel goed gegaan. Fijne zomer toegewenst;)

9 jaar geleden

Onze oppas is vaak mijn schoonzus, moeder of schoonmoeder. Ik vind het altijd vervelend om vrienden hiermee 'lastig te vallen'. Zoals ik in jouw verhaal kan lezen heb jij ook een familielid gevraagd, dat zou ik ook doen. Het is niet alleen makkelijker om te vragen, maar het voelt ook vertouwder. Leuk dat je je echt jarig hebt gevoeld! Je moet deze uitjes ook gewoon blijven doen --> nog gefeliciteerd :)!