Snap
  • Kind
  • School
  • liefde
  • huiswerk
  • helpen
  • Frustratie

De eerste huiswerk crisis

De letter m schrijven.

De eerste crisis hebben we dan gehad. 

Heel Démi's schoolcarrière kreeg ze nog geen huiswerk mee tot nu.

Onderweg naar huis.

Toen ik Démi ophaalde van school, vond ik haar niet. We stonden daar met verschillende ouders te wachten, maar de klas was leeg. Ik besloot dan maar om eerst Fenne te gaan halen op de andere speelplaats. Toen ik terug kwam stond Démi al mooi op mij te wachten. Blijkbaar een nieuwe regel deze week: ophalen aan de schoolpoort ipv aan de klas. 

Uiteindelijk geen probleem, misschien zelfs makkelijker. We vertrokken richting huis en Démi vertelde dat ze huiswerk had. "Oh wat leuk! Wat moet je doen?" "Schrijven", zei ze niet al te enthousiast. Ik voelde de bui al hangen... Mevrouwtje had er geen zin in. 

Moeilijk gaat ook. 

We maakten samen de tafel klaar om te beginnen aan het huiswerk en de heisa begon al snel. Haar mapje ging open met de woorden "Ik kan dat niet!". 

Ik zuchtte het weg en zei dat ze toch maar moest proberen. Ze had het tenslotte op school gezien, dus ik ging ervan uit dat het thuis ook zou lukken. "Dat is te moeilijk! Ik kan dat niet!", zonder nog maar te proberen, zonder een streepje op haar blad.

Hoe lossen we dit op? Ik liet haar eerst even wat rondjes lopen in de leefruimte om alles wat te vergeten. Het hielp niet. Daarna stuurde ik haar even naar boven om tot rust te komen. Ik hoorde gestommel, dingen werden op de grond gegooid en Al stampvoetend liet ze weten dat ze zeker nog boven was. Een paar minuutjes later riep ik haar weer naar beneden. Ik hoopte op een frisse start. 

Na regen komt zonneschijn.

Er werd nog heel wat afgezucht, maar samen klaarden we de klus. Ik vertelde haar dat ze 3 mooie boogjes moest proberen maken om de m ter schrijven en het lukte! Op amper 10 minuten was het huiswerk af en konden ze beginnen met spelen. 

En potverdorie, ze kan het! Ze kan het zo goed als ze maar probeert. Maar kijk, als het niet lukt en alles zit even tegen, dan zal ik er staan om haar te helpen.

We zullen nog veel ruzie maken, roepen tegen elkaar en zuchten. Mijn kleine meisje is zo klein niet meer.. Haar eerste huiswerkcrisis hebben we alweer achter te rug. 

Liefs, 

Mamahippie

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamahippie?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.