Snap
  • Kind
  • zoon
  • opvoeding
  • puberteit
  • puber
  • pubers

De dag overleven met een puber

Daar zit ik dus .. boos, verdrietig en stiekem voel ik me best schuldig. Ik ben weer helemaal “loco” gegaan op mijn puber van 12. Dat ik slaaptekort heb door de gebroken nachten met mijn jongste zit ook niet in mijn voordeel. Maar goed.. ik ben dus weer super boos geworden op mijn zoon omdat hij zich weer niet aan de afspraken houdt en heb dingen gezegd die ik waarschijnlijk niet had moeten zeggen. Wat hij heeft uitgespookt laat ik even achterwege..

Opvoeden vind ik echt de moeilijkste onderdeel van mama zijn. Als moeder wil je je kind zo goed mogelijk klaarstomen en beschermen zodat ze het kunnen overleven in deze wereld. Man man man.. sinds ik moeder ben heb ik zoveel meer respect gekregen voor mijn eigen moeder!! Ik heb mijn moeder een flinke portie hoofdpijn gegeven back in the days als puber. Misschien is het wel karma die mij nu keihard terug aan het pakken is.

Maar goed.. terug naar mijn eigen puber. Ik probeer echt mijn best doen. Afspraken maken, in gesprek blijven, loslaten maar ook niet teveel loslaten. Jezus! Dat is het moeilijkste.. hoeveel kan ik hem loslaten voordat jeugdzorg aan mijn deur klopt?! (Grapje natuurlijk he) Te weinig loslaten werkt ook niet, want daar leert hij niks van. Dus jaa.. dilemma.

Hoe gaan jullie hiermee om? Hoe ervaren jullie het opvoeden van een puber? Please tell me I’m not the only one dealing with this!

_Mominthechaos's avatar
3 jaar geleden

Aaah goed om te horen dat ik niet de enige ben 😂

_Mominthechaos's avatar
3 jaar geleden

Wat toevallig! Mijn jongste is ook pas 8 weken. Dus tegen de tijd dat ik klaar ben met het puberaal gedrag van de oudste, mag ik weer beginnen met de jongste 😅 😂.

(Bonus)Mamav1+2's avatar
3 jaar geleden

I can feel you! Ik heb twee meiden van 10. Het gezegde ‘ je haalt me het bloed onder de nagels uit’ kan ik hier vaak letterlijk toepassen. Ze hebben oren maar die zijn niet aangesloten, ze hebben een mond maar daar komt vaak niks zinnigs uit 🤦🏻‍♀️ Van de 7 dagen per week, trek 6 dagen ervan mijn haar uit mijn hoofd 😂 en helaas, we zijn ook maar mensen... opvoeden staat niet in een boekje geschreven dus ook ik ga wel eens behoorlijk te keer. Je bent dus niet de enige 😅

Mamarieke's avatar
3 jaar geleden

Haha nu al zin in deze periode, gelukkig is ze pas 8 weken. 😂 Komt allemaal goed, ik was zelf ook zo'n verschrikkelijk puber maar na een jaar of 2 was ik ineens echt een engeltje. En nu heb ik nog steeds echt een hele goede band met mn ouders. ❤

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij _Mominthechaos?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.