Snap
  • Kind

D-day, hoe is het met haar heupen??

Na maanden wachten was de dag dan eindelijk daar.. moet ze wel of niet geopereerd worden?

Mijn laatste blog is al weer even geleden. In de tussentijd is Viënn gaan lopen!! Wat zijn we trots zeg! Ondanks dat ze 3 maanden in het gips heeft gezeten, loopt ze toch al op haar 1,5. 

Hierdoor kregen we toch goede moed betreft de controle afspraak, haar heup zou zo gestimuleerd kunnen worden en beter kunnen ontwikkelen.

De week voor de controle afspraak werden we beide al erg zenuwachtig. We hoopten vooral dat we duidelijkheid zouden krijgen, of het nu goed of slecht was, de onwetendheid constant is slopend. 

En daar was de dag, 20 juli. Beide onwijs nerveus gingen we met ons popje naar het ziekenhuis. Foto gemaakt en door naar de orthopeed.

Wachten duurt lang en nu al helemaal. Eindelijk is hij daar, zo vriendelijk als altijd neemt hij de tijd om alles goed uit te leggen.

Hij laat de foto zien en meteen is het me duidelijk. Het is niet beter geworden, haar heup is niet gegroeid. Crap, verdorie, grrrrr!!

De arts omschreef het als zijnde dat haar heup een glijbaan is en de heupkop daar overheen glijdt. Dat verklaart dus waarom ze soms door haar beentje zakt.

Een operatie is niet meer te vermijden, de vraag is alleen wanneer? De voorkeur gaat uit wanneer ze minimaal 3 is zodat haar botten groter zijn om mee te werken. Als ze eerder gaan opereren hebben we de kans dat het te klein is en haar heup in elkaar zakt. Nou nee dankje, wij wachten wel af. Ook hopen wij dat we het haar beter kunnen uitleggen als ze wat ouder is.

Voor nu is het afwachten, wederom afwachten. Over een half jaar weer op controle om te kijken of het niet slechter wordt. Als dit wel het geval is dan wordt ze wel eerder geopereerd...

Ellen--'s avatar
6 jaar geleden

Excuses voor de late reactie. 18 juni moeten we weer op controle en dan wordt de afspraak voor de operatie ingepland. Ben erg benieuwd. Fijn dat bij jullie de luxatie is opgelost. Heeft ze nog wel een dysplasie?

MaaikeMB's avatar
6 jaar geleden

Jeetje, wat spannend! Ik ben benieuwd hoe het er nu voor staat.. Onze dochter heeft nu sinds twee weken een gipsbroek.. De luxatie is inmiddels verholpen door tractie..

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Ellen--?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.