Snap
  • Kind
  • #kind
  • #Basisschool
  • #vakantie
  • schooljaar
  • Laatsteweken

D๐“ฒ๐“ฎ ๐“ต๐“ช๐“ช๐“ฝ๐“ผ๐“ฝ๐“ฎ ๐”€๐“ฎ๐“ด๐“ฎ๐“ท....

Het einde van het schooljaar. Voor veel kinderen en ouders bijna tijd om te gaan genieten van je welverdiende rust. Maar die weken voorafgaand๐Ÿฅด Je hoofd.... overvol...

Spulletjes om te poetsen mee naar huis, tassen meegeven zodat de bureautjes leeg kunnen, zomercarnaval (met een prinses carnaval in huis voor ons), sportclubjes met extra's....... Ik vergeet vast nog iets......

Naast alles wat je al allemaal in je hoofd probeert te onthouden, krijg je dit er nog bij en dat betekent voor vele ouders chaos in je hoofd. Allemaal hele kleine, vaak leuke dingetjes, maar net voldoende om je hoofd over te laten stromen.

Ik geef je wat tips om die laatste (voor de regio zuid) week door te komen.

Tip 1; Ben lief voor jezelf (en voor je kind). Leg de lat niet zo hoog. Het hoeft niet perfect te zijn!! Hier krijgen ze bijv. allerlei invulformulieren mee die dan in een boekje gebundeld worden voor leraar of lerares waar ze totaal geen zin in hebben. No pressure.... ze vullen hem in zover ze hem in willen vullen. Ze hechten meer waarde aan 'echt' contact en zien de meerwaarde niet zo van cadeautjes etc.... Oprechte aandacht boven 'moetjes'. Respecteer je kind en zijn/ haar mening.

Tip 2; Zorg dat je je agenda al gestructureerd hebt voordat deze periode er aankomt. En zorg dat je die laatste weken ook extra ruimte inplant voor deze 'extra' dingen en activiteiten. En ook hier, past het niet dan past het niet. Werk jezelf niet onnodig in de stress. Communiceer erover met je kind(eren) en leg uit dat het echt niet kan. Geen verwijt, geen zelfmedelijden, gewoon oprecht vertellen dat het niet past in je agenda. Je bent geen slechte ouder als het even allemaal niet lukt. Misschien vind de buurvrouw, opa of oma, vriend of vriendin het wel leuk om jouw 'taak' even over te nemen.

Tip 3; Plan iedere dag een rustmoment voor jezelf in. Hoe druk het ook is. Wanneer jij niet 100% kunt functioneren, kun je je kind(eren) ook niet 100% liefde, aandacht, tijd...... geven. Al is het maar 5 minuten. Even een korte meditatie, dansen op je favoriete muziek, yoga, even liggen. Hoe druk je agenda ook is. 5 minuten op een dag is voor iedereen haalbaar. Gun jezelf die tijd en zet je hoofd even 5 minuten stil. Snoer je gedachten de mond en ontspan en geniet.

Tip 4; Go with the flow...... Sommige dingen zijn nu eenmaal niet te plannen. Vraag jezelf dan af.... Kan ik er iets aan veranderen? Kan ik er iets aan doen? Is het antwoord 'Nee'? Leg het dan naast je neer, laat het los. Je kan er toch niets aan veranderen. Het zit je alleen maar in de weg, waardoor je de andere 'mooie' momenten niet meer ziet.

Lieve lieve ouders. Geniet van deze bijzondere week (weken)!!! Deze herinneringen krijg je nooit meer terug. Just go with the flow.....Laat het los.....

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Manageyourmomlife?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.