Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Bye bye auto! (Of toch niet ;-))

Pling... Een nieuwe email. Gewoontegetrouw ging mijn telefoon aan en klikte ik direct mijn emailmarketing. Een mail van mamaplaats....

"Gefeliciteerd, u zit zit bij de voorselectie van de Babboe bakfiets" luidde de tekst. Mijn hart maakte even een sprongetje. "Zou ik echt?" dacht ik direct maar iets verder lezen maakte duidelijk dat er toch wel wat voor nodig was voordat ik daadwerkelijk plaats mag op de Babboe bakfiets. Na wat rondneuzen op de mamaplaats werd dit gevoel alleen maar bevestigd er zijn blijkbaar nog heel wat moeders in de race die graag rond "touren" met hun kroost. 

Dat wil niet zeggen dat ik blijf hopen. Ik ben moeder van 2 heerlijke meiden, die 3 dagen volle bak aan het werk is en daarna de tijd neemt voor zichzelf en haar gezin. Die tijd met de meiden vul ik graag met uitstapjes aan de kinderboerderij, bezoekjes aan oma, op pad naar en/of met vriendinnen en hun kids, even lekker de stad in etc etc Voor het gemak en omdat ik echt niet sportief ben stappen we dan bijna altijd in de auto. Ik neem me keer op keer voor om toch meer fiets te pakken maar doe het vervolgens niet. Heb altijd wel een goed excuus: te koud, te nat, ik moet teveel meenemen, te weinig tijd, te ver en ga zo maar door. Ik sta er al die keren dat ik de auto verkies boven de fiets alleen niet bij stil wat de voordelen zijn van meer fietsen: ik hoef niet naar de sportschool, frisse lucht is goed voor lichaam en geest, de meiden geniet enorm veel meer dan wanneer ze achter in de auto zitten en ik betaal me niet meer scheel aan parkeerkosten in de binnenstad.

Er zit dus maar 1 ding op. Ik moet nu keihard gaan duimen dat ik de Babboe mag testen en houden en anders een Babboe-spaarpot gaan aanleggen en hem zelf bij elkaar sparen want de wil is er echt wel om de auto meer te laten staan en lekker op de fiets te stappen. Het moet dan wel een (elektrische) bakfiets zijn want dat het met 'm met mijn huidige fiets niet gaat worden is me inmiddels wel duidelijk. Let's keep our fingers crossed!

9 jaar geleden

Spannend! Ik kreeg ook zo'n mailtje!! Good luck