Snap
  • Kind
  • briefaanjou
  • 3ekind
  • Stijn
  • liefdevoelen

Brief aan Stijn

Lieve Stijn,

Een jaar geleden had ik nooit durven dromen dat wij samen hier een jaar later zouden staan.. Dat ons contact zo onwijs sterk zou worden..

Ik las net de verhalen die ik vorig jaar heb geschreven over en voor jou. Terugkijkend naar mijn zwangerschap begon het gevoel daar al maar toen je eenmaal geboren was voelde ik de liefde naar jou niet. Waarom voelde ik dat niet? Waarom kon ik niet van jou houden zoals ik van je broer en zus hield toen zij geboren werden. Wat deed ik fout? Het voelde als falen. Mensen zeiden wel eens het is je 3e het gaat allemaal vanzelf. Hij huilt helemaal niet zoveel het valt allemaal wel wat mee, nee op dat moment huilde je ook niet maar wij wisten waarom je nu rustig was en sliep omdat je uitgeput was van de dag ervoor. Zo’n dag bestond uit huilen alleen maar huilen en niet willen slapen.

Je hebt een moeilijke start gehad lieverd met veel pijn en je niet op je plek voelen in ons gezin. Als ik daaraan terug denk doet dat me nog veel verdriet, maar ik weet nu ook dat ik echt mijn best heb gedaan om het allemaal weer goed te krijgen. Dat jij geen pijn meer had en je meer op je gemak voelde bij ons, maar ook mijn gevoel naar jou. Dat ik het vertrouwen kreeg dat het wel goed kon gaan en ook bleef gaan. Ik heb onwijs veel stappen gemaakt en ben ook in dit proces soms flink onderuit gegaan/gehaald maar ik ben daardoor er weer sterker uitgekomen. Ik begon uiteindelijk ook liefde voor jou te voelen en jou echt te zien als mijn zoon.

Mijn 3e kind.

Ons contact is nadat ik de foto’s van jouw begin hier bij ons eindelijk durfde te gaan zien zoveel sterker geworden. Op dat moment liet ik jou echt toe en dat merkte ik de volgende ochtend meteen toen ik je uit bed haalde. Ik liet jou voor meer dan 100% toe. Mijn hart stroomde over van liefde.

Nu ben je inmiddels alweer bijna 15 maanden bij ons en wat ben je een heerlijk, vrolijk, lief, schattig, driftig maar vooral grappig kind. Je wind mensen om je vinger door je heerlijke lach en pretoogjes. Je weet nu al zo goed wat je wel maar ook wat je niet wilt en dat bewonder ik ontzettend aan jou. Jij hebt dat verdient lieverd.

Je bent mijn prins. Mijn zonnestraal.

Zo’n dag als vandaag waar wij even met z’n 2en zijn en zoveel lol hebben en gek doen maakt mij gelukkig.

Ik zal voor altijd van je houden lieverd.

-XX- Mama

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Anita van der Meulen?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.