Snap
  • Kind
  • kleuter
  • mamablog
  • eersteschooldag
  • 1september2020
  • helpmijnkleuterpraatniet

Brief aan mijn kleutertje V.

2,5 jaar en naar school

Lieve V. 

Binnen een weekje mag jij voor het eerst naar school. Wat een avontuur! Toen jij nog niet geboren was en ik 's nachts niet kon slapen schreef ik ook al briefjes naar jou op mijn smartphone. En in die 2,5 jaar dat jij nu bent gegroeid heb ik dit eigenlijk niet meer gedaan tot nu. Omdat er opnieuw een soort onbeschrijfelijke onzekerheid door me heen gaat. Gaat alles wel goed komen? Ga je vriendjes maken? Ga je het leuk vinden om naar school te gaan? Gaan ze jou begrijpen? Ga jij hun begrijpen?

Heel veel vragen lieve V. heeft mama op dit moment. En het is opnieuw een stukje loslaten. Ik ben er zeker van dat jij je best gaat doen op school. Dat je nu en dan je willetje gaat willen doordrijven en dat je ook eens verdrietig zal zijn. Dat hoort er allemaal bij. En vanaf nu kunnen wij jou daar niet meer voor "beschermen". We zullen er wel voor jou zijn als je ons nodig hebt. We zullen luisteren naar je verhalen, nu en dan eens lachen met je kattenkwaad en je troosten als je verdrietig bent. A L T I J D ! 

V. ik hoop dat je op school verder mag uitgroeien tot een flinke en zelfstandige jongen. Dat je leert wat je talenten zijn, maar ook dat je leert dat niemand alles goed zal kunnen. Dat je ook daar vrede mee leert nemen. Ik hoop dat de school voor jou een veilige haven mag zijn waar je kan open bloeien en je jezelf kan ontdekken. Misschien maak je er zelfs vrienden voor het leven. Zoals je bij mama en papa kan zien, is dat zeker mogelijk. De komende tien jaar zal je op de kleuter- en lagere school zo veel dingen leren. Ik kan niet wachten tot je thuis komt met je eerste tekening of wanneer we voor het eerst naar een schoolfeest mogen komen kijken. Je eerste nieuwjaarsbrief of je eerste liefje! 

Woensdag mogen we voor eerst in jouw klasje gaan kijken. Ik ben zo benieuwd naar je reactie! Zo veel nieuwe dingen. Van je lieve onthaalmoeder naar de juf. We zullen ook je juf voor het eerst zien en spreken. Ik denk dat mama dit misschien wel spannender vindt dan jij. Een nieuw gezicht blijft altijd even wennen voor jou. Ik hoop dat je even graag naar de juf zal gaan als je nu naar je onthaalmoeder gaat. 

Jouw kleine zus E. zal je gaan missen. Sinds haar geboorte zijn jullie altijd samen geweest. Dit al anderhalf jaar. En laten we eerlijk zijn jullie kunnen niet zonder elkaar, maar soms ook niet met elkaar ;-). Maar ik ben er zeker van dat jullie elkaar toch een beetje gaan missen dit jaar. Het is maar voor een jaartje en dan gaat E. ook al naar school. We zullen niet op de zaken vooruit lopen, laten we maar eerst beginnen met jou lieverd. 

Lieve V. jouw boekentasje staat al twee maanden in de kast te pronken! Je loopt er al regelmatig trots mee door het huis. Nog één weekje en je mag het echt meenemen naar school. Vanaf morgen kunnen we de aftelkalender van Juul, je klasbeer, gebruiken. Jouw juf heeft ons die al bezorgd zodat we samen met jou kunnen aftellen. 

V. op naar je eerste schooldag! Op naar het avontuur! Op naar vele verhalen en herinneringen! 

Heel veel liefs en dikke zoenen

Je mama

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Momof2inayear?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.