Snap
  • Kind
  • Mama
  • dreumes
  • Verjaardag
  • leren
  • loslaten
  • 2jaar

Brief aan mijn 2 jarige dreumes

Aankomende zaterdag is onze lieve Novàn 2 jaar oud Daar zit ik dan, achter mijn telefoon te verzinnen wat ik jou wil vertellen in deze brief. Ik wil aan je kwijt hoe het afgelopen jaar geweest is en hoe jij bent als dreumes Jouw tweede levensjaar is voorbij gevlogen, nog sneller dan je eerste verjaardag.

stond daar ineens je tweede feestje voor de deur. We willen vieren dat je bij ons mag zijn, dat je gezond en gelukkig bent. Ik wil met jou, papa vieren dat jij bestaat, omdat jij zo geweldig bent. Als ik terug moet denken aan het afgelopen jaar denk ik vooral aan hoe je verandert bent. het is zo onvoorstelbaar bijzonder om te zien hoe jij je ontwikkeld. Je hebt een pittig karakter en weet vaak wat je wil en verbergt dat ook niet. Aan de andere kant ben je heel zachtaardig, lief en verzorgend. Zoals je zorgt voor je zusje Je voelt alles feilloos aan, dat is wel eens lastig Papa en mama zitten weleens met onze handen in het haar. Je driftbuien-fase is een die we niet snel vergeten. Wat jou jou maakt is je gevoel voor humor. Hoe klein ook, jij weet iedereen aan het lachen te maken met je gezichtsuitdrukkingen en tegenwoordig met grappige reacties. Dat kleine lieve koppie van jou verraad precies wat je denkt.

Hoewel jouw duidelijke mening en koopigheid wat mij soms echt radeloos maakt ben ik ook ontzettend blij dat je die eigenschappen bezit. Hopelijk blijf je zo dicht bij jezelf, ook als je nu nog onbezorgde leventje verandert als je later groot bent. Je bent eigenlijk altijd druk bezig en lijkt alleen stil te kunnen zitten als je bing kijkt, Soms trek je alles overhoop, speel je niet echt maar ben je toch druk bezig, helemaal in je eigen wereldje. Er zijn periodes die enorm hectisch zijn en dan zien we elkaar minder dan mama graag zou willen, zoals nu ik weer aan het werk ben en jullie dan wat minder zie Als je bij de gastouder bent speel je graag en speel je druk mee met de grotere kinderen, dus als we je ophalen ben je hartstikke moe. Gelukkig heb je het wel naar je zin en ben je altijd heel blij als wij je in de avond weer ophalen Op de dagen dat we thuis zijn spelen we samen. Je bent sowieso wel een jongen dat graag buiten is, lekker de speeltuin of gewoon wandelen Thuis help je ook graag mee met opruimen, stofzuigen, poetsen, Jouw leventje is gevuld met liefde en plezier. Natuurlijk zijn er ook mindere dagen maar die zijn zo vergeten naast alle fijne momenten die we hebben. Het knuffelen en stoeien samen lachen, achter elkaar aanrennen door het huis en simpel samen puzzelen of blokjes stapelen. Je lijkt al zo groot maar bent tegelijkertijd nog zo klein.Hoewel ik je best klein zou willen houden en altijd zou willen beschermen tegen de boze buitenwereld besef ik me ook meer en meer dat ik je met hele kleine mini stapjes voorzichtig los mag laten. Nu is dat nog door je naar de gastouder te laten gaan en door je zelf van alles te laten proberen. En als je valt en het lukt je niet om zelf op te staan zal ik er altijd zijn om je te helpen en te troosten wanneer je pijn hebt. Ik heb in het afgelopen jaar meer en meer geleerd om te vertrouwen op mezelf zoals jij ook op mij vertrouwd en met het is goed zo omdat dit voor jou ook zo werkt. Wij leren jou natuurlijk van alles, maar jij leert mij en papa ook zo ontzettend veel.

Gebrabbel is dit jaar omgeslagen in woordjes.Motorisch ben je super sterk en handig.

Ik ben dankbaar dat jij er bent en ik houd zo onbeschrijflijk veel van jou. gewoon van hoe je bent. voor ons zelfs perfect. Niet om wat je doet, maar om wie jij bent. Natuurlijk zijn we ook wel knetter trots als je weer nieuwe skills hebt. En op hoe je blijft proberen tot iets wel lukt. Soms nog onzeker om het te proberen, maar dan vastberaden om iets voor elkaar te krijgen. Ik bewonder je Lieve Novàn Mijn kleine, lieve Novi man, zoals we je ook wel eens noemen, mijn zoon Je bent bijzonder, gewoon van jezelf al. Op naar je derde levensjaar, ik ben benieuwd wat het je zal brengen. Wat ik je wel kan beloven is dat ik er ben, dag en nacht, om je te knuffelen te troosten, samen te spelen en te leren.

I love you to the moon and back!

Liesje90's avatar
2 jaar geleden

Zo lief 🥰

Littlesecret's avatar
3 jaar geleden

Ik smelt echt bij het leven van deze brief ! 🥰

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Liesje90?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.