Snap
  • Kind

boys will be boys - spelen met pistolen

Mijn jongste telg is een jongen. Echt een jongen. Hij houdt van bomen klimmen, voetballen, stoeien, en ook van pistolen...

Als ik vroeger kleine jongetjes met van die neppistolen zag, werd ik al helemaal onpasselijk. Hoe kan je dat nou als speelgoed voor je kind kopen, dacht ik dan. Nu ik zelf moeder ben van een jongen weet ik dat het allemaal iets anders ligt. Mijn jongste is een jongen. Eentje die precies voldoet aan alle eigenschappen die je aan een jongen toekent. Ja hij klimt graag in bomen, heeft bijna dagelijks een gat in zijn broek, een geschaafde knie of op een andere plek bloed of schrammen. Voetbal is zijn lust en zijn leven en een potje stoeien is hij zeker niet vies van.

Maar nu komt het, hij houdt dus ook enorm van pistolen. Oorlogje of boefje spelen dat doet hij super graag. Tja en wat doe je dan als wapenhatende moeder? Geef je toe of weiger je. Ik heb toegegeven. Ik weet niet of dat verstandig is. Maar alle jongens uit de buurt lopen dus met zo'n nerf. Mijn gedachte, ik kan het wel verbieden, maar dan wil hij het alleen maar meer. Dus om er nog een soort van controle op te houden, leek het ons verstandiger hem toch zo'n ding te geven. Bovendien vertelde mijn vent dat hij zelf vroeger ook niets liever deed dan oorlogje spelen. Het zal dus wel een mannending zijn. 

Ik vind het nog steeds niet om aan te zien en gooi het liefst dat ding in de prullebak, maar ja misschien maak ik er in mijn hoofd wel een groter drama van dat het is. Spelen jullie zoons (of dochters misschien) ook graag met pistolen en vinden jullie dat goed?

6 jaar geleden

Ik denk dat het onschuldiger is dan de games van spelcomputers. Met een nerf kan je ze uitleggen wat de bedoeling is en wat je niet wilt hebben, maar met een computer game is het vaak juist de bedoeling om mensen te doden en lijkt het ook echt. Dus denk dat het niet zo erg is, ook omdat je hem kunt sturen en als het van jou niet mag dan krijgt hij misschien van een vriendje een te leen en gebeurt het toch maar dan buiten je zicht.

6 jaar geleden

Jahoor hier heeft ons 4 jarige ook 'bammers' en ' piewers' (zoals hij het noemt) En ook ik vind het helemaal niks. Maar hij vind het helemaal het einde....

6 jaar geleden

Ik gad over dit onderdeel niet veel te zeggen. Mijn man echter mocht vroeger dus echt niets dat daar ook maar op leek en dat heeft hem echt wel een klein trauma gegeven;-) dus je raad het al na 7 jaar heeft mijn zoon een compleet arsenaal aan pistolen en zwaarden. En hij is niet agressief denkt ook niet aan het dagelijks neerschieten van van mensen. Hij mag er lekker mee spelen en weet dondersgoed dat het spel is. Bovendien mag hij niet op mensen of dieren schieten tenzij het in een spel is waar beide partijen hun goedkeuring hebben gegeven voor op elkaar schieten:-))

6 jaar geleden

Hier precies het zelfde, Ik en me man zijn er fel op tegen. Maar ik denk wel dat het er van afhangt welke leeftijd en hoe ze ermee omgaan. Tot nu toe krijg hij van ons geen pistolen op een waterpistool na en ook geen zwaarden. Hij is nu 3 maar langzamer hand zal er op een begeven moment wel een piraten of ridder zwaard komen maar met pistolen wachten we denk ik echt wel.tot jaar of 8 en met duidelijke uitleg je mag niet op dieren of mensen schieten. Behalve met een waterpistool. Toevallig mag ons nichtje wel met zwaarden en pistolen en die is 6 en die zegt dan ook bv ik snij je keel door of ik maak je af... dat is taal wat ik niet acceptabel vind. Dus het is maar net hoe je er als ouder mee omgaat. Op een begeven moment kan het best als je op de speel en taal let.