Snap
  • Kind

Bobbi naar de dierentuin!

Ken je Bobbi al? Bobbi is een schattig beertje waarvan meerdere boekjes zijn uitgebracht.

Bobbi naar de dierentuin is geschreven door Ingeborg Bijlsma & Monica Maas en de tekeningen zijn gemaakt door Monica Maas.

En leuk dat ze zijn, de tekeningen!
Het zijn vrolijke plaatjes met veel kleurtjes waarop van alles te zien is. Zo heeft Bobbi een paar knuffel-vriendjes, dit zijn Ollie (een olifant), een lieveheersbeestje, een eendje en een girafje. Op de meeste tekeningen kom je deze diertjes ook weer tegen.

De verhaaltjes van Bobbi zijn op rijm geschreven. Op elke bladzijde staan 4 regels tekst en op de pagina er naast staat een vrolijke tekening.

Bobbi naar de dierentuin gaat over... Bobbi die naar de dierentuin gaat (ja echt!). Het begint met:
“Bobbi zegt: we

gaan iets leuks doen, lachend loopt hij over straat, hij is blij omdat hij strakjes naar de dierentuin toe gaat!”
Welk kind vindt het nou niet leuk om naar de dierentuin te gaan!

Als ze bij de dierentuin komen mag Bobbi natuurlijk betalen bij de kassa, en dan kan het avontuur in de dierentuin beginnen! Bobbi gaat bij allerlei dieren langs, apen, olifanten, giraffen, slangen, krokodillen, leeuwen, en nog meer. Tussendoor gaat hij nog even naar de speeltuin om wat te eten en even van de glijbaan te gaan, maar veel tijd heeft Bobbi daar niet voor, hij wil weer naar de dieren!


Aan het eind van het verhaaltje is Bobbi moe en mag hij bij papa op de rug weer naar huis toe.

Bobbi is bij ons echt wel een favoriet, of het nou door de verhaaltjes op rijm komt of door de leuke tekeningen... Waarschijnlijk door beide.
Er zijn nog veel meer boekjes van Bobbi, die zal ik hier zeker ook nog wel eens noemen. Als je kleintje fan is van Bobbi kun je dus lekker variëren in verhaaltjes. Behalve als er op een moment één favoriet is en je die elke dag mag voorlezen :-)

Naast boekjes is er van Bobbi nog veel meer te koop, zoals babyartikelen, lampen, borduurpakketten en zelfs behang.

Kennen jij en je kindje Bobbi al? Wat spreekt jullie zo aan in de verhaaltjes over Bobbi?