Snap
  • Kind
  • Nieuws

Blog 122: Ons Sinterklaasfeest

Even een korte onderbreking van mijn levensverhaal om te vertellen hoe wij het Sinterklaasfeest hebben gevierd met onze prachtige jongens.

Zondag 4 december 2016

Het is zover! Onze oudste zoon komt beneden en er staan 2 tassen & 1 doos met cadeaus van de Sint. Hij is helemaal enthousiast. Maar wat is dat nou? De namen van zijn neefjes en nichtjes staan erop! Sinterklaas is in de war geweest. We vragen hulp aan zijn nichtje van 4 om bij haar thuis te zoeken naar de cadeautjes voor onze kids.

Dan krijgen we via Whatsapp een filmpje van mijn vader. In het filmpje zien we hoe hij een Sinterklaas liedje zit te zingen bij de kachel & vervolgens zie je hem zijn regenlaars omkeren. Niks! Leuk detail is dat de jongste hond van mijn ouders heel enthousiast naast mijn vader zit te kwispelen. Alsof hij ook mee zit te 'zingen'. Mijn vader zet zijn laars voor de kachel en gaat de honden uitlaten. 

De reactie van onze oudste bij het zien van dit filmpje is ontzettend vermakelijk: 'Gekke Opa!' zegt hij met een grote lach.

Een half uur later krijgen we nog een filmpje toegestuurd. Mijn vader komt thuis van zijn wandeling met de honden en heeft ineens een cadeautje in zijn laars. Maar ook de hele eettafel ligt bezaaid met cadeaus! Mijn vader roept mijn moeder erbij die op dat moment in de keuken staat. Trots laat mijn vader zijn cadeaus zien, maar helaas.. Alle cadeaus zijn voor de kleinkinderen.

Bij het zien van dit filmpje is mijn nichtje oprecht opgelucht. De cadeautjes voor onze zoons zijn terecht! We hoeven niet meer te zoeken. En onze oudste kan niet wachten tot we naar Oma & Opa gaan...

Als iedereen zich bij mijn ouders heeft verzameld, eten we eerst een speciaal Sinterklaas taartje. Heerlijk, van marsepein!

Daarna is het tijd om alle cadeaus uit te pakken. De twee oudste kids helpen Oma met het uitdelen van de cadeautjes & ze helpen de kleintjes ook met het uitpakken ervan. Na een uur zijn we ongeveer klaar. Onze oudste zoon is nog wel het allergelukkigste met zijn Paw Patrol letterpup, zijn Woezel&Pip dierendoktersset en de Vtech Kiekeboe Camera van zijn kleine broer.

Als alles is uitgepakt, eten we gezamenlijk nog een grote zalmsalade op en kletsen we nog wat na. De kids spelen met hun speelgoed en eten pepernoten. Daarna is het echt tijd om naar huis te gaan.

Kort na thuiskomst komt mijn schoonmoeder langs. Sinterklaas heeft ook bij haar cadeaus gebracht. 

We geven eerst alle cadeautjes die ze 's morgens hebben gehad een plekje in huis. Het is zoveel dat we ook even wat speelgoed op zolder zetten. 

Daarna mag onze oudste zoon ook de cadeautjes die mijn schoonmoeder heeft mee gebracht uitpakken. Hij krijgt een koffiezetapparaat & servies voor in zijn speelkeukentje. Onze jongste wordt verwend met een ark van Noach (voor als hij wat ouder is).

Het is even gezellig! Helaas moet mijn schoonmoeder al snel weer gaan. Maar de jongens (met name onze oudste) speelt de rest van de dag naar hartenlust met zijn nieuwe speelgoed. En ook met dat van zijn kleine broer!

Maandag 5 december 2016

Deze dag start als een hele normale dag. Mijn man gaat naar zijn werk en ik breng onze oudste naar de opvang. 

Aan het einde van de dag komt mijn man een uur vroeger thuis van zijn werk om het Sinterklaasfeest ook nog thuis met zijn viertjes te kunnen vieren.

Dan ligt er een brief in de brievenbus. Er staat een gedichtje op. Daaruit blijkt dat Sinterklaas al is geweest! Piet heeft onze cadeaus verstopt, wij moeten ze gaan zoeken! Onze oudste is diep onder de indruk en doorzoekt het hele huis van onder tot boven. In een mum van tijd heeft hij alle cadeautjes gevonden. Deze hebben we allemaal op de salontafel verzameld.

Het is weer tijd om uit te pakken & aangezien onze oudste daar inmiddels een expert in is geworden, zijn we al snel klaar. Onze oudste is erg blij met zijn Dvd's van Paw Patrol & Finding Dory. Met zijn Bambino Loco weet hij zich nog even geen raad, maar dat komt nog wel..

Onze jongste heeft (alvast) een ballen lanceer olifant gekregen & het Vtech Toet Toet Ruimtestation. Met name de olifant is ook populair bij grote broer en hier speelt hij de rest van de avond mee.

Het Sinterklaasfeest is officieel ten einde. Ik leg onze oudste uit dat Sinterklaas weer terug naar Spanje is. Hij komt volgend jaar weer naar Nederland. Ik ruim alle Sint versiering weer op & versier het huis alvast een beetje in de kerstsfeer. De lichtjes worden gelukkig goed ontvangen. Dag Sinterklaasje, Hallo Kerstmis! Nu nog 15 dagen totdat onze oudste jarig is. Hij wordt 3...