Snap
  • Kind
  • zus
  • liefde
  • hechteband

Blog 10 - Een hechte band

Het is bijna onbeschrijflijk wat een hechte band zij samen hebben.

Ik had me niet kunnen voorstellen hoe dol D. op haar broertje zou zijn. Toen we haar na de 20 weken echo vertelden dat ze een broertje zou krijgen, was ze eerst wel een beetje teleurgesteld. Ze wilde graag een zusje om mee te spelen... Maar toen mijn man en ik haar vertelden dat ze dan al haar speelgoed zou moeten delen vond ze het toch iets minder 'erg' haha.

Inmiddels is baby B. 8 maand. En ze zijn écht gek op elkaar. Als ik bijvoorbeeld bezig ben met eten koken en baby B. begint te huilen, gaat zij een liedje voor hem zingen en hij is stil. Als hij in de box ligt te mopperen rent zij er al gelijk naar toe om hem een speeltje of knuffeltje te geven en het is (ook al soms maar voor even) goed. Soms heeft hij later toch mama nodig. Om te knuffelen, of om naar bed te brengen, of hij heeft eerder honger. Maar grote zus in de buurt doet wonderen!

Laatst was D. erg moe, boos, verdrietig en ze was heel hard aan het huilen. Baby B. wist niet zo goed wat hij ermee aan moest en begon spontaan mee te huilen... Toen ik met haar op schoot zat en mijn man met baby B. liep, zag je hem zoeken naar zijn zus. Toen zij rustig werd, was hij ook weer stil.  

Hij is dol op eten (bolle bink)! Zijn fruithap vind hij heerlijk. Wat was zus trots toen zij hem (een paar maand geleden alweer), zijn eerste hapje mocht geven! Ze wilde hem al gelijk het hele potje geven, maar het waren eerst maar wat oefen hapjes. Ook toen hij voor het eerst wat brood mocht zat zij er met haar neus bovenop. Ze is lief behulpzaam. Je hoort ook wel eens dat grote zussen dan willen 'mee moederen' en zich overal mee 'bemoeien' maar dat heeft zij gelukkig totaal niet. Soms moet ik haar wel eens vragen om hem even met rust te laten, maar dat lijkt me niet meer dan logisch haha.