Snap
  • Kind
  • #peuter
  • #momlife
  • #kids
  • #pijn
  • #tandjes

Bloed, héél véél bloed en blinde paniek!

Ik dacht 'joh doe eens rustig'!

Wat begon als een normale werkdag eindigde in een ramp! Precies net nu ik het mega druk in mijn kapsalon heb vanwege alle corona kapsels gebeurde dit vreselijke ongeluk, godzijdank was mijn man thuis.

Vlak na de lunch waarna ik terug mijn salon in was gegaan en mijn klant op de stoel aan het klaar zetten was kwam mijn man gillend naar buiten gerend. 'Haar tand, haar tand ligt eruit!'. Ik dacht nog 'joh doe eens rustig een tand door de lip gebeurt wel vaker'. Onze dochter krijste oorverdovend en toen ik mijn oog op haar bebloede mondje liet vallen, zag ik het meteen, de tand hing er half uit. Vlug rende ik terug mee ons huis in om haar mondje schoon te maken zodat we het beter konden zien. Haar tand hing er laveloos bij en mijn man zei dat hij ooit gehoord had dat je de tand moet proberen er terug in te duwen. Ondanks dat ik er haast niet naar kon kijken heb ik zo goed als kon het tandje op zijn plek terug geduwd.

Mijn man ging verder met schoonmaken en ik belde ondertussen met spoed naar de dokter. Met een brok in mijn keel en tranen die prikte achter mijn ogen vertelde ik snel het verhaal. 'Onze dochter struikelde over de plint van de badkamer en klapte vervolgens vol op haar mond en tanden'. De dokter verwees me meteen door naar de tandarts en die lieten ons meteen weer naar de praktijk komen. Mijn man sprong met onze dochter de auto in en ik liep verslagen terug naar mijn salon.

Na krap een uur (wat er heel wat meerdere leken) kwam mijn man thuis. Haar voor tanden kunnen helaas niet meer gered worden, ze zullen niet meer vast groeien en het is afwachten wanneer ze eruit vallen. Het tandvlees is gescheurd evenals het lelletje waar je lip aan vast zit (dit veroorzaakte het flinke bloeden) oftewel ze kunnen niks meer voor de tandjes doen. Het is te hopen dat wanneer haar 'nieuwe' tandjes door gaan komen, deze al niet beschadigd zijn want de klap was zo hard dat zelfs dat nog mogelijk is.

Voor nu mag ze twee weken haar voortanden niet belasten dus geen hard voedsel, niet poetsen en liever geen speentje want daarmee is de kans groter dat ze haar tandjes eruit zuigt ( en dat word een lastige voor snachts).

Wat zijn we geschrokken en we hopen zo dat haar tandjes nog even blijven zitten want een kindje van bijna drie met geen voortanden voor de komende +/- twee jaar is natuurlijk niet heel makkelijk.

Wel kregen we nog en compliment van de tandarts dat we het tandje terug geduwt hebben. Veel ouders doen dat niet en pakken hem eruit, dan is de tand sowieso verloren. Dus bij deze een tip, duw de tand zachtjes terug! Maar hopelijk heb je het nooit nodig...

Liefs Kim 

3 jaar geleden

Jeetje wat een held! Wij mogen dinsdag terug naar de tandarts ben zo benieuwd hoe nu verder.

3 jaar geleden

Jeetje wat naar dat de juf er niet even naar gekeken heeft en een belletje zou sowieso niet misplaatst geweest zijn. Wij moeten dinsdag terug maar de tandarts, ben heel benieuwd wat ze ervan gaan zeggen. Volgens mij is het niet ontstoken maar aangezien ze al weer 3x haar tand gestoten heeft staat het ook nog steeds niet vaster. Duimen dat ze kunnen blijven staan 🤞🏻

3 jaar geleden

Hier ook straks 3 jaar geleden alweer. Ons zoontje was aam het fietsen op de veranda had best veel gang en had hem gewaarschuwd pas op straks doe je je nog zeer. Toen kwam die ineens bij mij zonder een traan of iets met 2 hele lange staven in zijn handje. Ik zeg wat is dat hij zegt weet ik niet. En toen stroomde het bloed eruit. 2 voortanden eruit en 1 snijdend is getrokken bij de tandarts. Tandarts heeft toen ook foto gemaakt van zijn gebit om te kijken of er verder geen schade was. Dat was hier niet het geval gelukkig. Dus hier al bijna 3 jaar zonder voortanden. Het went. Liefs😘

3 jaar geleden

Hier laatst mijn zoon uit school gehaald waar de juffrouw zei “ hij is tegen de kast geduwd en viel daar met zijn mond tegen aan, maar het is uitgepraat en helemaal goed”. Prima dacht ik, hij wilde afspreken met een vriendje dus stond te praten waarbij ik vraag of ik zijn tandje mag kijken.... tand stond naar achtergeslagen en helemaal scheef😓 snel naar huis ( met overstuur kind want hij wilde afspreken) van noodtandarts naar spoedtandarts aan de andere kant van de stad ivm afwezigheid van eigen tandarts. Doordat er te lang tussen had gezeten kon er niets meer gedaan worden. Nu 2 maanden later heeft hij een grijs zwarte scheve tand in zijn mond die er vanzelf uit zal moeten vallen.... en waarvan inderdaad niet bekend is wat de schade aan de volwassene tand zal zijn....