Snap
  • Kind

Binnen of buiten spelen???

Waarom willen kinderen alleen maar binnen spelen????? ik begrijp het niet.

Waarom willen vriendjes en vriendinnetjes van onze meiden niet buiten spelen??? Ik vraag het me al vaker af. 

Onze drie meiden spelen dolgraag buiten. Ze gaan trampoline springen, stoepkrijten, padjes vangen, watertorretjes vangen in de sloten etc. Onze meiden weten altijd wel iets te doen buiten. Maar nou komen er andere kinderen spelen en dan willen die alleen maar binnen spelen. Ik ben natuurlijk de boze mama. Want ja, het is mooi weer en dan kun je heerlijk buiten spelen. Wij wonen op een boerderij dus de kinderen hebben ruimte genoeg om ons huis. Maar mogen ook de wei in, om padjes te vangen of watertorretjes vangen of vliegeren. 

Afgelopen zomer zette ik nog weleens de klei of knutselspullen op de tuintafel maar daar is het nu te koud voor. (het is nogal open hier en er is altijd wel wind).

Maar ik ben nou eens benieuwd of ik dan zo'n "zeur"mama ben. Onze meiden zeggen hier niets over. Die vinden het heerlijk. Maar soms wilt een vriendje of vriendinnetje niet spelen als het niet binnen mag. Dus dan gaat hij demonstratief op de trampoline zitten. Ja, dat maken we ook mee.

De meiden mogen van mij gerust ook binnen, maar een dag als vandaag dan is buiten zijn heerlijk.

8 jaar geleden

Helaas is het voor veel kinderen niet normaal om buiten te spelen. Jouw dochters zijn het gewent en hebben hierdoor veel plezier buiten, ze weten hoe ze buiten moeten spelen. Helaas leven we in een tijd dat veel kinderen niet eens meer een goede takkenhut kunnen maken.... Dit zie ik vaak tijdens mijn werk, ik organiseer activiteiten in de natuur voor kinderen. Je bent zeker geen zeur mama de andere kindjes moeten gewoon weer leren buitenspelen en hopen dat ze bij jullie leren om padjes te vangen, hutten te bouwen en lekker buiten te spelen!

8 jaar geleden

Net als op woensdagmiddag als ze vrij zijn, dan spelen ze buiten en ook wel binnen. Maar op een andere dag, dan zitten ze de hele dag al in de klas. en als het dan goed weer is, zijn mijn meiden graag buiten. Ze kunnen alle kanten op. Het lijkt hier wel een speeltuin, dus daar ligt het niet aan. Maar ik vind dat vriendjes en vriendinnetjes vaak binnen willen spelen t.o. mijn eigen meiden.

8 jaar geleden

Ik laat ze altijd partijen. Ze mogen met erg goed weer ook binnen / boven spelen maar ik roep ze wel na een tijdje naar beneden dat het lekker weer is en dat ze dan maar even buiten moeten spelen. Vaak is het speelgoed van een ander intressanter dan buiten wat thuis ook kan. Maar hier hebben ze geen onbeperkt computer / tv tijd dus meestal is het van buiten , naar binnen en dan weer terug. Natuurlijk is lekker buiten spelen goed voor ze, maar ik ga in dit weer ook niet buiten op de stoep zitten haha. En soms heb je er geen zin in.