Snap
  • Kind

Billenschuiven.....18 maanden....

Mijn zoontje van 18 maanden (bijna 19) is een fanatieke BILLENSCHUIVER, maar dat is ook alles wat hij doet/ kan.... HERKENT iemand dit?

Ons vrolijke ventje met een koppie erop weet goed wat hij wel en niet wil. We zijn na z'n 1e verjaardag begonnen met fysio omdat hij geen interesse heeft in zelf omrollen, zelf gaan zitten of een poging deed om zichzelf op te trekken. Nu dus een aantal maanden verder is hij wel een stuk sneller en handiger geworden in het billenschuiven maar dat is het dan ook. Nee hij kan niet zelf gaan zitten, rolt niet om en kijkt nergens naar om zichzelf op te trekken.

Van de fysio hebben we begrepen dat hij extreem hypermobiel is en omdat er een eigenwijs koppie op zit hij de oefeningen die we moeten doen niet altijd ziet zitten. We doen spelenderwijs oefeningen met hem. We zien dat hij sterker wordt in z'n armen en benen/billen. Steeds vaker vraag ik me toch af wanneer zou hij echt een sprong gaan maken met proberen te staan. Hij zit ook niet op z'n knieën, heeft nooit gekropen.

Ik heb op internet wel een aantal berichten gevonden over soort gelijke situaties maar deze dateren van een aantal jaren geleden vandaar dat ik hier graag het onderwerp bespreekbaar zou willen maken in de hoop dat mijn zoontje niet het enige eigenwijze billenschuif exemplaar is bij wie het nog wel even gaat duren.

De verwachting is dat hij na z'n 2e verjaardag zou gaan staan/ lopen. En natuurlijk is dat afwachten en duurt het nog een half jaar maar toch maak ik me stiekem soms een beetje zorgen.

Zijn er nog meer ouders aan het afwachten??

7 jaar geleden

Kan je echt 1 ding aanraden.. kijk eens op op ewwm.net. daar vind je geregistreerde therapeuten die speciaal opgeleid zijn om.babys en kinderen te behandelen met kiss-syndroom. Tegenwoordig Hcfs . Behandelen heel anders als een gewone therapeut maar wel op een hele zachte manier hoor. Dus geen gekraak oid. Heel herkenbaar voor kinderen met kiss syndroom (Hcfs) is billen schuiven en dus zeker wel wat aan te doen. . Het zal misschien ook vanzelf beter gaan. Maar dan heb je de oorzaak niet aangepakt. Dus zal er altijd op de achtergrond het probleem zijn..... Als je meer wilt weten dan wil ik je graag helpen. Heb goede ervaringen hiermee :)

7 jaar geleden

http://www.reflexinbeeld.nl/primaire-reflexen/nog-actieve-primaire-reflexen/ Lees dit eens... voor ons viel er verl op zn plaats

7 jaar geleden

Bedankt Lianne voor je reactie. Heb jij je vanaf 1,5- 2 jaar geen zorgen gemaakt over hun ontwikkeling? Heeft je dochter een enorme sprong gemaakt toen ze ineens ging lopen dat ze nu al gelijk loopt met haar leeftijdsgenootjes zeg! Ik denk dat het een heel raar gezicht is dat als ze al 2 zijn en dan pas gaan lopen ze zijn ineens zo groot denk ik. Hebben jouw kinderen niet omgerold, gekropen etc.. of wel?

7 jaar geleden

Hallo, Zowel mijn middelste als jongste waren billenschuivers. En ze gingen inderdaad pas na hun 2e verjaardag lopen. Mijn middelste heeft een algehele ontwikkelingsachterstand een heeft nogsteeds fysio (al vanaf dat hij 9 maanden was, hij is nu 5 en een half) mijn jongste is toen ze uiteindelijk ging lopen op alle motorische fronten vooruit gegaan en heeft al zeker een half jaar geen fysio meer. Haar motorische functioneren is nu hetzelfde als haar leeftijds genootjes (ze is nu bijna 3).