Snap
  • Kind
  • basisschool
  • kleuterklas
  • coronamaatregelen
  • navakantiestartgroep2

Bijna weer naar school!

Julia gaat naar groep 2

Nog 1 week vakantie en dan gaat Julia alweer naar groep 2! Het is een cliché, maar wat gaat de tijd toch snel. Zeker het afgelopen bijzondere jaar. Alle moeders bekeken van achter het hek voor het schoolplein toe hoe hun kinderen naar de juf op het schoolplein en uiteindelijk naar de klas gingen. Natuurlijk begrijp ik dat er vanwege Corona maatregelen getroffen moesten worden, maar ik heb wel het gevoel dat ik Julia haar eerste schooljaar grotendeels heb gemist..

Voor het eerst naar groep 1

Wat had ze er veel zin in! Naar de basisschool, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken, nieuwe dingen leren. Het was voor ons allebei nieuw en even wennen. Ik moet ook toegeven dat ik het best lastig vond om mijn kleine meisje los te laten. Naar de basisschool vond ik echt een mijlpaal. Maar wat heeft ze het er naar haar zin! Ze heeft lieve juffen en voelt zich er helemaal op haar plek.

Coronamaatregelen op school

We mochten bij uitzondering de eerste schooldag mee de klas in om onze kinderen af te zetten. Samen even haar jas op te hangen, een lunchtrommeltje in een verzamelbak te zetten en elkaar een zoen te geven. Dat is de enige keer dat ik het afgelopen jaar in haar klas ben geweest. Elke ochtend zette ik haar af bij school en moesten we voor het hek blijven, op afstand van de kinderen en de juffen en meesters. Maar dit voelde letterlijk én figuurlijk als een afstand met de school. Gelukkig maakte de juf zo nu en dan wel een filmpje van de klas, zodat we als ouders wel konden zien waar de kinderen mee bezig waren.

Op naar groep 2

En nu gaat ze dan alweer naar groep 2! Het eerste jaar is zo snel gegaan. Ik ben heel benieuwd hoe dit jaar zal gaan. Moeten we weer onze kinderen afzetten of mogen we mee de klas in? Ik hoop in ieder geval dat Julia het het komende jaar het net zo naar haar zin heeft als afgelopen jaar en ook dat wij als ouders een wat betere band op kunnen gaan bouwen met de school. We gaan het zien!