Snap
  • School
  • 4jaar
  • Vacterl
  • Vacterlassociatie
  • 1,5litervocht
  • goeddrinken

Bijna naar school

In de zomervakantie is Finn 4 geworden!

Alweer 4 jaar oud, wat gaat de tijd toch snel. Mijn kleine jongen is niet eens meer zo heel klein. Zoals hij over zijn broertje altijd zegt; hij is klein en groot. En niet alleen dat hij is al helemaal klaar voor de basisschool. Hij is er al langer klaar voor en vind het fantastisch dat hij na de vakantie dan ook eindelijk naar school mag. Super trots dat hij ook nog eens bij zijn vriendinnetje in de klas komt die een half jaar eerder naar school is gegaan. 

Wat een nieuwe fase, maar gezien hij er echt al even klaar voor is is het ook een hele leuke fase. Ik hoop dat hij nog jaren zo leergierig blijft als dat hij nu is. Voor zijn verjaardag heeft hij van zijn broertje en zusje een schrijfkoffer gekregen. Hiermee kan hij met uitwisbare stift de letters van het alfabet gaat oefenen. Sinds zijn verjaardag is hij hier iedere dag al mee bezig geweest. 

Een van de schattigste momenten daarmee was met zijn zusje. Tess zat in de stoel bij de tafel toen Finn bezig was met zijn 'huiswerk'. Gezien Tess idolaat is van haar broers wilde ze graag aandacht dus begon tegen Finn te kletsen. Finn reageerde naar Tess met: "SSST  Tess, ik ben mijn huiswerk aan het maken!" Super schattig, maar Tess was het er niet mee eens. 

Net voor de start van het schooljaar hebben we een intake gesprek met de juf en meester van zijn groep. Bij het inschrijfformulier heb ik een korte uitleg gegeven op papier wat Finn zijn medische achtergrond inhoud en welke impact dit heeft op zijn dagelijkse leven, dus ook straks in de klas. Tijdens het intakegesprek was Finn mee en heeft hij zelf aan zijn juf en meester uitgelegd waarom dat hij goed moet drinken en waar hij last van kan krijgen als hij dat niet doet. 

De juf en meester vonden het fijn dat ik de korte brief bij de aanmelding had geschreven zodat ze al op de hoogte waren van een aantal dingen. En hebben we het nog verder kort toegelicht. Juist gezien er aan Finn niets te zien is waren ze onder dindruk wat hij allemaal al had meegemaakt en dachten ook direct goed mee waar Finn zijn fles kan komen te staan die hij dan gedurende de dag leeg moet hebben. Samen met Finn hebben ze die plek al besproken en hij mag dan sochtends zijn fles op het bureautje neerzetten. 

Het enige wat mij dwars zat voor deze overgang naar school was weer de check of hij voldoende gaat drinken. Na de intake en de manier waarop zowel de juf als meester het gesprek met ons aangingen en meedachten naar een oplossing ben ik vrij zeker dat dit goed gaat komen! 

Nog een paar dagen en dan is het zo ver!  

6 maanden geleden

Wauw ik zit je blogs te lezen en vind je verhaal zo herkenbaar. Wij komen uit dezelfde regio als jij. Onze jongste heeft momenteel onderzoeken gaande op verdenking van vacterl, met grote nefrologische en urologische problemen. Waarschijnlijk hebben we zelfs te maken met dezelfde artsen. Wat me opvalt is dat ook 1 van inze andere kinderen milde heupdysplasie heeft gehad. Vind het echt heel fijn nu om te lezen dat het nu zo goed gaat met jullie Finn!

Wat vervelend! Hopelijk heb je snel een diagnose en zijn er dingen die ze kunnen doen!

8 maanden geleden

Heb vertrouwen en anders bij de juf aan de bel trekken.beter 1 x te veel dan 1x te weinig.je kind gaat voor