Snap
  • Kind
  • familie
  • opvoeden
  • Pesten

Beschermen

Het liefst stop ik je in een doosje en houd ik je voor altijd bij me..

Poeh, het is alweer even geleden dat ik iets gepost heb. Ik merk dat het me soms zoveel energie kost om de juiste woorden te vinden, hoe plaats je iets zonder iemand voor de kop te stoten of hoe vind je überhaupt de goede woorden om iets uit te leggen of te vertellen? Ik wil niet klagen of negatief zijn.. maar ach ik besef me ook dat ik me er niet zo druk om moet maken wat een ander ervan vind..

Hier hebben de Kids lekker vakantie en nog 3 dagen werken en dan heb ik ook lekker vakantie! Skay is begonnen met zijn PMT (psycho motorische therapie) en hij doet het zo goed. Het enigste wat ik mij af vraag is of hij niet te jong is om die schakel te maken naar ons thuissituatie. Daar weet hij het allemaal heel goed, maar thuis blijkt dan toch weer anders. Hij leert op spelende wijs zijn emoties te filteren, hoe boos, blij of verdrietig mag en kan je zijn in een bepaalde situatie.. bij hem gaat alles 100x harder dan bij een ander. Of hij nu boos is, gefrustreerd of juist heel blij het maakt allemaal niet uit.. thuis kan hij soms zo overactief reageren terwijl hij buiten bij zijn vriendjes juist passief reageert. Hij laat zich snel op de kop zitten en hij is bijna altijd het pispaaltje. Kan je het pesten noemen? Ja, dat denk ik wel. Hij wilt iedereen tevreden en te vriend houden en bijt dus niet van zich af, waardoor anderen vaak de ruimte voelen om dit steeds te blijven doen.

Mijn neefje kwam een paar weken terug met een idee. In september starten ze bij ons met kickboks lessen voor kinderen.. mijn neefje wilt hem graag een keer meenemen naar een proefles om te kijken of dit iets voor hem is. Ze focussen vooral op zelfvertrouwen, en laat dat nou net iets zijn wat Skay zo hard nodig heeft!

Hebben jullie wel eens te maken gehad met pestgedrag bij jullie kinderen? Hoe ben je daar toen mee omgegaan?

Liefs x Selina