Snap
  • Kind
  • positief
  • Lichamelijkebeperking
  • CP
  • cerebraleparese
  • kindmetbeperking

Bekijk het lekker van de positieve kant.

Maas, Maasje, Maasie

Vaak wordt er wanneer je een beperking hebt gesproken over wat je allemaal niet kan. In de maatschappij kom ik ook telkens weer confronterende dingen tegen die mijn kind met een beperking niet kan. Mensen zeggen bijvoorbeeld vaak dat kindje kan niet lopen in plaats van wauw dat kindje kan goed rollen. Ik vind dat zelf erg vervelend. En daarom schrijf ik in deze blog allemaal dingen die Maas wel kan.

Bekijk het lekker van de positieve kant.

Maas heeft een super coole rolstoel en kan daar goed mee overweg, hij manoeuvreert zich goed tussen kleine paadjes en weet precies hoe hij waar moet komen. Laatst is Maas mee geweest naar de zeeman, hij rolde daar helemaal zelf door alle gangetjes heen terwijl ik tussen de babykleertjes aan het neuzen was. Als je het van bovenaf had kunnen zien leek hij net Pac-Man. 😂

Fietsen kan Maas ook heel goed, hij heeft in maart een aangepaste driewieler gekregen en fietste er meteen op weg. We gaan regelmatig s avonds na het eten nog even met hem fietsen en dan heeft hij de grootste lol. 

Maas kan zich ook heel goed verplaatsen op de grond. Hij tijgert door huis en tuin, het liefst zo dat hij lekker vies wordt. Hij kan ook zelf op zijn knietjes gaan zitten en dan aan een verhoging, kastje of tafel spelen. In zijn bed gaat hij graag zelf op zijn knietjes zitten aan de rand van het bed.

Hij kan zelfstandig blijven zitten wanneer wij hem neerzetten en kan aan een tafel ook al eventjes staan. Op zijn peuterstoeltje met armleuningen kan hij helemaal zelf blijven zitten. En vanuit zijn rolstoel kan hij al zelf op de bank klimmen.

We hebben met gymmatten van de Ikea een trapje gemaakt voor de bank en zijn bed. Hierdoor kan hij met een klein beetje hulp van ons al zelf op de bank en in bed klimmen.

Verder is hij een heel sociaal mannetje en kan hij heel goed praten. Hij kletst echt de oren van je kop af en heeft overal een antwoord op. Zingen doet hij ook heel graag.

Ontwikkelen doet iedereen op zijn eigen manier, de een snel en zonder moeite en de andere langzaam met heel veel moeite. Maar hoe dan ook iedereen komt er wel op zijn eigen manier. Maas zal de komende jaren ook nog veel meer dingen gaan leren.

2 jaar geleden

Heerlijk die positiviteit! Die breng je ook over op Maas.. Hij mag blij zijn met zulke ouders! Ik sta er elke week van te kijken wat hij nu weer kan.. Zo fijn om hem te kunnen volgen op het kdv

2 jaar geleden

Bedankt voor de waardevolle eye-opener.