Snap
  • Kind
  • pearleopticiensnl
  • Pearle
  • mamaplaatscollab
  • blauwlichtfilter
  • 20202regel

Back to school met Pearle

Vorig jaar zijn we met Pearle aan de slag gegaan met de 20-20-2 regel (kennen jullie hem nog?) Aanleiding was toen de online lessen die ervoor zorgden dat er enorm veel op digitale schermen wordt gekeken tegenwoordig.

Niet alleen de jeugd, maar ook volwassenen ontkomen niet meer aan de schermen in het dagelijkse leven. Vooral in de tijd van online lessen werd er in huize Nagelkerke veel op een scherm gekeken, meer dan we zouden willen. De online lessen zijn inmiddels weer verruild voor fysieke lessen, maar ook daar wordt steeds meer gebruik gemaakt van schermen. Buiten de schermen die ze op school gebruiken, worden de schermen ook gebruikt voor huiswerk, maar ook voor spelletjes en contact met vrienden. Je wilt eigenlijk de schermtijd verminderen maar ik merk dat ik zelf ook steeds meer digitaal bezig ben. Mijn werkzaamheden voor onze bedrijven worden allemaal via een computer of telefoon gedaan. Mijn gemiddelde schermtijd op mijn telefoon is dan ook tussen 7-8 uur per dag (!)

Snap
Snap

We ontvingen een back to school tas van Pearle en dat bracht ons op het idee om eens te kijken naar een blauwfilterbril. Als we dan toch veel naar een scherm kijken, dan liever verantwoord. We hebben gekozen om eerst te kijken voor een bril voor Floor en Guusje. Als dit bevalt dan verwacht ik dat de anderen snel zullen volgen.

We hebben gelijk de ogen laten testen bij Pearle.

Floor haar ogen zijn goed. Zij heeft een blauwfilterbril gekozen zonder sterkte die ze op kan zetten als ze naar het digitale schoolbord kijkt of huiswerk maakt op haar iPad bijvoorbeeld.

Snap

We hebben gelijk de ogen laten testen bij Pearle.

Bij Guusje hadden we het vermoeden al dat ze het niet optimaal ziet omdat ze regelmatig met haar ogen knijpt als ze iets leest en dat vermoeden blijkt te kloppen, zij heeft +0.75 en heeft een blauwfilterbril met sterkte uitgezocht.

Super leuke montuurtjes. Floor haar standaard blauwfilterbril kost 39,95 en staat haar super.

Zelf draag ik al jaren harde lenzen. Ik merk dat ik vermoeide ogen krijg en wazig ga zien als ik lang naar een scherm kijk. Een blauwfilterbril is misschien voor mij ook wel de oplossing en is goed te combineren met mijn lenzen, al is het maar voor de dagen dat ik echt uren achter het grote pc scherm zit.

Snap

Volgende week zijn de brillen klaar en gaan we ze ophalen zodat ze met de start van het nieuwe schooljaar gelijk mee kunnen naar school. Zij zijn weer klaar voor een nieuw schooljaar! Jullie ook?

Snap
2 jaar geleden

Ook voor mijn dochter aangeschaft. Moest toch een nieuwe vorig jaar en alles online. Heel veel op de laptop. Werkt goed.👏.

2 jaar geleden

De bril staat Floor goed 🤗succes ermee

2 jaar geleden

Onze zoon heeft het blauwfilter en dat bevalt hem heel goed. Wil nu niet anders meer

2 jaar geleden

Valt nog reuze mee hihi mijn dochter heeft +10,75