Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

Babboe winactie en ik wordt weer wild

Bakfietsen, je ziet ze in alle vormen en maten, elektrisch en de gewone "trap"fietsen, maar zo'n bakfiets als die ik (te leen) heb.......

Ik woon in Drenthe in een dorpje heel vlak aan de grens met Duitsland. 

Schitterende omgeving waar je in de zomer lekker kan fietsen, en als je een kilometer of 10 richting Emmen gaat, kun je er zomers aan de waterkant zitten en de bootjes bekijken die door de vaart varen.

Maar ja het heeft ook wel een beetje een keerzijde, want tja zomers dan is het heerlijk fietsen, maar door omstandigheden hebben wij geen auto meer en moet je in slecht weer ook alles op de fiets doen. 

Doordat wij geen auto meer hebben ben ik aangewezen op de fiets, of het openbaar vervoer, als ik bijvoorbeeld naar de "grote"stad moet voor anders dan de dagelijkse boodschappen. 

Toen dat wij onze auto weg moesten doen kreeg ik van mijn vader zijn bakfiets te leen, een bakfiets van al heel wat jaren oud. Mijn oudste nichtje is nu 15 en die heeft er al ingezeten toen ze nog maar een klein ukje was.

Ideaal zo'n bakfiets, of zoals hij laatst al werd genoemd door een vriendinnetje van mijn dochter zandbakfiets. 

Maar ja er zit ook een nadeel aan deze "oude" stalen ros, als je fietst moet je 10 keer trappen om maar 2 meter vooruit te komen, dus grote afstanden fiets ik er niet graag mee, of ze moeten waar ik naar toe ga het zuurstofapparaat klaar zetten en het eerste half uur geen antwoord terug willen verwachten omdat de tong me dan nog op de schoenen hangt.

Zomers hebben we hier de boortorenwandeltocht, en als de familie meedoet, gaat de bakfiets mee als verzorgingsfiets, ideaal, koelbox erin voor het drinken, de allerkleinsten erin omdat het wandelen nog iets te ver voor ze is, en als de lopers het warm krijgen dan worden de jassen enzo er ook in gegooid.

Hier in het dorp zijn wij dan ook (volgens mij) de enigen met een bakfiets en hebben er enorm veel bekijks mee.

Wanneer ik mijn dochter naar de peuterspeelzaal breng, neem ik ons hondje ook altijd mee, en de peuters rekenen er al helemaal op dat Humphrey braaf in de bakfiets wacht tot we weer naar huis gaan. 's Middags is het voor veel kinderen ook ritueel om eerst de hond te aaien in de bakfiets voordat ze naar de auto's van hun moeders en vaders lopen. Vaak wil er een kindje graag even een rondje over het schoolplein maken en al snel heb ik mijn bakfiets vol met kinderen.....Geweldig vinden ze dat.

Morgen is het Koningsdag en gaan we weer gezellig op de vrijmarktstaan.....Mijn transportfiets is al weer afgeladen met spulletjes voor de verkoop......De oranje spulletjes liggen alweer klaar en we gaan ons uiterste best doen om te kijken hoever we komen in de richting van een nieuwe bakfiets, 1 die elektrisch is bijvoorbeeld zodat ik ook langere afstanden kan fietsen met mijn dochter en van de zomer naar de bootjes kan gaan kijken, maar in ieder geval 1 waar je minder moe van wordt....tuurlijk van fietsen wordt je altijd wel moe, maar met mijn astma, en te dikke kont zou het ideaal zijn, en mooier kan niet, want fietsen is goed dus wellicht val ik nog wel af als ik lekker ga fietsen.

Ik wens iedereen morgen/vandaag een hele fijne koningsdag toe.....Maak er allemaal een heel mooi en tof feest van.