Snap
  • Kind
  • Vakantie dagje weg

auto komt terug, maar wat moet ik nu nog gaan doen?

Na 1.5 jaar (heel) veel thuis te hebben gezeten, krijg ik weer een eigen auto. Leuk bedacht, maar wat moet ik gaan doen?

Toen mijn man en ik trouwden hadden we ieder onze eigen auto, tot die van hem stuk ging en ik thuis kwam te zitten door mijn zwangerschap. Ik durfde en kon na een tijdje geen auto meer rijden, en dus kreeg hij mijn auto.

En dat is nu 1.5 jaar geleden.

Ik woon in een heerlijke omgeving, met heel veel ruimte. Echt veel. En dat klinkt misschien heel mooi (en is het meestal ook) soms is het erg lastig. Boodschapjes doen op de fiets? Reken maar dat je 1.5 uur weg bent. En niet dat het boodschappen doen lang duurt (half uur) maar wel dat je zo lang onderweg bent. En als je dan de pech hebt dat je ketting eraf ligt als je bij de winkel bent, loop je rustig bijna 2 uur terug met die kleine in de fietskar.

Niet leuk...

Dat boodschappen doen op de fiets gebeurt dus niet zo vaak, meestal reken ik alles zo uit dat ik weg kan als de auto even thuis staat. Maar dat is echt niet vaak.

En na die tijd raak je er redelijk gewent aan, mensen die vragen of je langs komt stuur je makkelijk met een kluitje in het riet, ik bel nog wel. Om vervolgens niet te bellen, want je kan er toch niet heen. Maar leuk is anders, en het heeft al aardig wat tranen en ruzie opgeleverd.

Maar nu komt hij er waarschijnlijk toch, en in plaats van dat ik blij ben, ben ik me opeens iets heel anders gaan bedenken, waar wil ik eigenlijk nu nog heen gaan?

Gezellig bij je oud collega's langs om je baby te showen, wat had ik dat graag gedaan. Maar gezien dat echt te ver is zonder auto, is dat nooit gebeurt. Daar hoef ik nu dus ook niet meer heen. Ze kennen me niet eens meer, laat staan de cliƫnten (thuiszorg)

Babyzwemmen, babymassage en babygym, sorry maar daar vind ik het nu echt te laat voor. Ze is geen baby meer! En die mensen die een jaar geleden hebben gevraagd of je een keer komt, daar durf ik persoonlijk ook niet meer heen.

Iemand tips? Want naast wat makkelijker naar de winkel kunnen, een keer naar de binnenspeeltuin en een keer zwemmen, weet ik het verder ook niet meer.