Snap
  • Kind
  • jongetje
  • schattig
  • autistisch
  • held

Autistisch jongetje staat elke week op zijn beste vrienden te wachten: de vuilnismannen

Iedere donderdag staat hij 's ochtends vroeg te wachten tot de vuilniswagen weer aan komt rijden en vliegt hij de twee vuilnismannen in de armen.

Noah Cooper (6) uit Amerika verwarmt de harten van velen dankzij zijn speciale vriendschap met de lokale vuilnismannen. Iedere donderdag staat hij 's ochtends vroeg te wachten tot de vuilniswagen weer aan komt rijden en vliegt hij de twee vuilnismannen in de armen. 

"Het begon een halfjaar geleden", vertelt zijn moeder Tracey Cooper. "Hij zag de vuilnismannen en wilde hen een knuffel gaan geven. Ik hield de medewerkers tegen en legde uit dat Noah autistisch is en heel graag een knuffel wilde. Ze sprongen meteen uit hun truck voor een warme omhelzing."

Sindsdien staat Noah elke week klaar om vuilnismannen Jacob en Mark in de armen te vliegen. Hoewel hij meestal heel snel verlegen weer terug naar zijn moeder loopt, wil hij iedere donderdagochtend opnieuw die knuffel van de stoere vuilnismannen. 

De reden dat Noah zo enthousiast is over de afvalophalers, is omdat hij heel veel van grote trucks houdt en hij vindt het heerlijk om te zien hoe de vuilnismannen de zakken er achteraan ingooien. Af en toe krijgen de twee ook een cadeautje van hun kleine vriend. Zo krijgen ze soms zelfgemaakte koekjes of wat te drinken.

"We zetten zelfs de wekker zodat we de vuilnismannen zeker niet missen", laat Tracey weten. "En als we om de één of andere reden toch niet op tijd buiten staan, dan wachten ze speciaal op ons. Ze willen hun kleine fan niet teleurstellen. Ze hebben hem zelfs een stoeltje gegeven, zodat hij zittend kan wachten." Ook hebben de vuilnismannen hebben Noah een speelgoedvuilniswagen en een pet van het afvalbedrijf gegeven. Wat Noah wil worden als hij groot is? Vuilnisman natuurlijk.

Bron: HLN