Snap
  • Kind

Amira komt in opstand!

In Opstand! Veel aandacht aan het vragen en basisschool.

Amira is nu 4, gaat sinds januari naar de basisschool, het bevalt haar goed, maar soms wilt ze toch weer terug naar de speelzaal, ze mist de juffen daar.  Maar ja, het is een kwestie van wennen. Maandag krijgt ze weer een andere klas, minder leerlingen, waar ik wel een voorstander van ben. Hopelijk accepteert Amira het ook. 

Ondertussen is ze ook al een grote zus geworden van een broertje, ze was er niet bij, want ze was bij haar vader, maar toen ze thuis kwam, was ze wel blij, ze is ook een lieve grote zus, wilt graag helpen met flesje geven, als ik die geef, ze wilt altijd sokjes pakken en geeft graag kusjes :)  Echt schattig!

Maar ze vraagt ook heel veel aandacht, wat normaal is natuurlijk, er is nu een broertje erbij, eerst heeft ze alle aandacht en nu moet ze delen. Maar ze zit me ook erg uit te testen, doet dingen die niet mag en soms zit ik er helemaal doorheen en kan ik best boos worden, wat mij ook heel veel verdriet weer doet, Maar het zijn ook allemaal omstandigheden. Ze weigert bij te eten, soms moe ik r echt dwingen, terwijl ze bij mijn ouders wel eten wilt. Opruimen doet ze ook niet, ook al vraag ik het 7 x.  Het is echt heel moeilijk af en toe :(

Natuurlijk ben ik ook supertrots op haar, want ze sliep altijd bij mij in bed en nu moet ze in haar eigen bed slapen, ook omdat haar broertje bij mij slaapt en ook al ging t meteen niet van harte....ze doet het nu super! Heel af en toe komt ze in de nacht naar me toe, maar als ik zeg dat ze naar haar eigen kamer moet, dan loopt ze ook weer terug naar haar eigen kamer. Ze wilt wel het volle licht aan, als ik die uitdoe, gaat ze huilen, maar dat is maar een klein dingetje.  

De volgende punt op de agenda is haar speen, daar moet ze ook nog vanaf en dan zindelijk in de nacht!