Snap
  • Kind
  • #peuterpret
  • #peuterpuberteit
  • #jongensmama
  • #liefdetussenmoederenkind
  • #kinderdagverbijf

"Alles doen wat niet mag"

Denley is 1,5 jaar en super ondernemend en energievol.

Ja waar ga ik eens beginnen, ben blij dat ik nu even een momentje heb voor mijzelf om dit te typen. Want het is eigenlijk best wel pittig een baby van 8 weken en een peuter van 1,5 jaar. Maar echt wat is het mij waard om zo mijn energie op te zien raken. 

Denley is een erg ondernemend mannetje, ziet overal wel iets in om te onderzoeken of iets ondeugends mee te doen of gaan doen. Hij kon toen hij 10 maanden was al lopen, en vrij vlot daarna liep hij de trap op. Zo snel, mij werd altijd gezegd dat meisjes er snel waren en dat jongens wat "luier" waren.  Nou ik denk dat Denley dan teveel vrouwelijke hormonen heeft want hij is overal heel snel mee, oke niet overal behalve praten daarin is hij wel lui. Wij dachten nog nu wordt het leuk want je kan lekker met hem lopen buiten, of dat de box eruit kon want die hadden we niet meer nodig nu hij kon lopen. Hadden al zo min mogelijk op onze salon tafel staan, maar goed ook want zijn handen die zitten er niet voor niks. Gelukkig is Denley wel voorzichtig en kijkt hij of hij iets kan bereiken of het niet te ver is of misschien wel te gevaarlijk voor hem. Maar het grappige is aan hem dat hij je echt met van die puppy oogjes aan kan kijken. Zo begint hij al te lachen als hij iet wilt gaan doen wat niet mag, dan kijkt hij mij al lachend aan en als ik dan zeg pas op he dan rent hij erheen.  Heb een keer meegemaakt hij dat hij mij lachend aan keek en richting de keuken liep, maar mij bleef aankijken en hij dus vol tegen het kozijn aan liep. Hij is iemand die gelukkig niet snel huilt als hij valt of ergens tegen aan loopt, maar in dit soort dingen zie ik ook veel van mij zelf terug. Zo ben ik ooit eens tegen een stilstaande auto gefietst. Hoe blond kun je zijn hahaha. 

Ik zie bij Denley heel veel karaktereigenschappen van mij terug, maar ook zijn gedrag is voor mij erg herkenbaar en ben ik bang voor de toekomst. Ik ben zelf niet heel erg lief geweest vroeger en heb ook echt heel erg gepuberd en vooral mijn moeder het lastig gemaakt. Ik mag toch hopen dat Denley niet hetzelfde gaat doen. Ik hoor mijn moeder nu al zeggen, dan weet je wat ik met jou heb meegemaakt. Maar mam dat besef ik mij wel hoor hoe vervelend ik vroeger was. 

Denley kan ook met zijn lieve lach en puppy ogen je proberen te verleiden totdat toch iets wel mag. Ach geef hem eens ongelijk dit heb ik vroeger ook gedaan, gelukkig is mijn man iets consequenter dan ik. Denley kan ook erg lief zijn en gevoelig. Hij is erg lief voor zijn broertje maar heeft nog niet echt het besef dat zijn broertje ook een levend iets is. Want waar Denley een handje van heeft is als hij iets niet mag gelijk beginnen te slaan zo ook kan hij zijn broertje slaan omdat hij iets niet mag van ons. 

Denley gaat 3 dagen naar het kinderdagverblijf en hij heeft het daar nu reuze naar zijn zin, in het begin moest hij erg wennen en heeft veel tijd gekost. Hij moet dan echt mensen vertrouwen en zich er goed bij voelen. Nu is hij gewend en heeft hij al vriendjes gemaakt, het zijn ook dan de 3 musketiers daar. Ook daar is hij erg ondernemend en moeten ze ogen voor en achter hebben. Hij is zo snel., je kijkt 1 tel niet en hij zit bijvoorbeeld alweer op de tafel. Maar echt wat hou ik toch van zijn energie en wat hou ik toch van zijn ondernemend gedrag. Hij is volop in ontwikkeling en dat gaat echt super, elke dag leert hij weer wat, maar elke dag leer ik ook van hem. Het is een heerlijk mannetje en ben super trots op hem. Super trots op het feit dat hij diegene is geweest die mij mama heeft gemaakt. Super trots op hem dat hij mij elke dag weer laat beseffen dat liefde tussen ouder en kind onvoorwaardelijk is. Super trots op hem dat hij mij elke dag een lach geef waar ik de dag weer mee door kan. Super trots op zijn drukke, maar ooooohhh zo gezellige aanwezigheid. Super trots op hem dat hij mij elke dag weer laat lachen. En super trots op hem, dat ik hem mijn zoon mag noemen, en ontzettend veel van hem hou en dat ik elke dag mag genieten van hem, wel of niet druk het maakt mij niet uit als hij maar bij mij is. 

Snap