Snap
  • Kind

Allereerste tandarts bezoek!!

De dag is aangebroken om naar de tandarts te gaan met de meiden. Ze zijn inmiddels 2,5 jaar oud met een mond vol mooie witte melktandjes.

Ondanks dat mama doodsbang voor de tandarts is, word het tijd dat de meiden kennis maken met onze tandarts. Gelukkig een hele fijne meneer.

Ik ben sinds de laatste 15 jaar ontzettend bang voor de tandarts hierdoor ben ik heel laks met afspraken maken. Mijn vriend daarin tegen gaat er graag heen en komt altijd tevreden en kalm terug van zijn bezoekjes. Om deze reden besloot ik vorig jaar om bij zijn tandarts in te schrijven aangezien ik alweer 3 a 4 jaar niet was geweest bij mijn vorige tandarts.

Tijdens mijn bezoek was ik inderdaad blij verrast dat het een aardige man was met een kleine praktijk en ik was geheel op mijn gemak. Ook al had ik gaatjes en moest ik een week later weer, ik was erg blij met mij keuze om van tandarts te wisselen.

Fast Forward naar vanochtend:De meiden gingen vanochtend mee met de jaarlijkse controle van papa en mama. Want zij moeten in de toekomst ook bij deze meneer hun tandjes laten controleren.

We liepen naar de praktijk ( in de stad heerlijk dichtbij en we hadden toevallig alle tijd want we waren vroeg ) en vertelde dat ze bij de tandarts 'Aaaa' en 'Iiiiiiee' moesten zeggen. Binnen in de wachtkamer meteen met de puzzels spelen, vervolgens de behandelkamer in en daar ook op het speelgoed duikend.

Maar toen ging papa op de stoel en wilde geen van de meiden opschoot. In mijn hoofd ging het al: 'Ow nee dadelijk willen ze helemaal niet of voelen ze mijn angst'. Geen paniek mama, even laten spelen om tussendoor 1 voor 1 op te tillen en te laten kijken bij papa in zijn mond. Lachen om papa's gekke tanden en die rare stokjes in zijn mond vonden de meiden het gelukkig goed. Dus nadat papa was gecontroleerd, zette ik eerst Lana op schoot. Zij deed netjes wat de tandarts aan haar vroeg, en ze kreeg een mooie tandenborstel na het gebeuren. Dus toen stond Nova al klaar om ook bij papa op schoot te mogen want zij wilde wel laten zien dat zij netjes haar mond open en dicht kan doen voor de tandarts. En dametje 2 kreeg ook een mooie tandenborstel.

Kortom: een geslaagd tandarts bezoek met nieuwe tandenborstels ( heel handig aangezien ze deze maand nieuwe borstels moesten ).Geen trauma's of driftbuien, gewoon onze heerlijk meiden vrolijk en nieuwsgierig zoals ze bijna altijd zijn.

Owja, daarna moest mama nog en dat ging redelijk goed. Mama vond het weer lekker eng maar de meiden merkte er niets van. Het speelgoed bij de tandarts was veel spannender!