Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • Vakantie dagje weg

Alice in Wonderland - Disney Boekenclub

Nadat we het liedjes “Alice in Wonderland” van K3 hadden gehoord, wilde ons oudste dochter graag weten hoe het verhaal gaat...

Nadat we het liedjes “Alice in Wonderland” van K3 hadden gehoord, wilde ons oudste dochter graag weten hoe het verhaal van Alice in Wonderland dan eigenlijk gaat... Tja, hoe gaat dat eigenlijk?

Mama heeft toen eerst de originele (vertaalde) versie gelezen, en dat is best een leuk boek om even tussendoor te lezen, eigenlijk is het heel vreemd en daardoor juist erg grappig. Maar dit originele boek is niet echt geschikt voor kleinere kinderen.

Toen hebben we uit de bieb het gouden boekje van Alice in Wonderland gehaald. Wat ik jammer vind is dat daarin de Hartenkoningin nog steeds roept “haar hoofd eraf!”... Ik zelf vind dat niet echt geschikt voor kinderen, maar goed, daar kunnen andere mama’s natuurlijk heel anders over denken.
Toen kwamen we bij de Kringloop (ja ja, weer de Kringloop... ze hebben hier een hele grote boekenafdeling met heel veel boeken voor weinig geld, zo leuk!) en daar lag Alice in Wonderland van de Disney boekenclub. En in dit boek roept de Hartenkoningin “straf haar!” Voor kinderen vind ik dat een stukje geschikter.

Het verhaal begint met Alice die op een warme dag wordt voorgelezen door haar zus. Maar zij leest voor uit een boek zonder plaatjes, saai natuurlijk! Opeens ziet Alice een konijn langslopen.. Maar niet zomaar een konijn. Het is een konijn dat een zakhorloge uit zijn vestje haalt en roept “te laat, te laat!” Dat is natuurlijk niet normaal... Alice besluit het konijn te volgen en kruipt hem zelfs achterna het konijnenhol in. Vervolgens maakt ze een lange val naar beneden, ze valt niet hard, want door haar jurk kan ze rustig naar beneden zweven. 


Beneden gekomen komt ze bij een klein deurtje. Daar past ze natuurlijk nooit doorheen, want daar is ze veel te groot voor! Dan staat er opeens een tafeltje een flesje waarop staat ‘drin

k mij’. Alice drinkt uit het flesje en wordt heel klein. Nu past ze door het deurtje!! Maar het deurtje is op slot en de sleutel ligt nog op het tafeltje, waar ze nu natuurlijk nooit meer bij kan omdat ze zo klein is! Dan ligt er opeens een koekje waarop staat ‘eet mij’, Alice eet het koekje en wordt weer groot. Nu kan ze bij de sleutel, maar nu past ze niet meer door het deurtje!
Uiteindelijk kan ze toch door het deurtje (door het sleutelgat zelfs), en komt ze in een bijzondere wereld terecht waar allerlei vreemde dieren zijn en gekke dingen gebeuren.

Zo gaat ze thee drinken bij de Gekke Hoedenmaker die samen met de Maartse Haas hun ‘onjaardag’ viert.
Tegen het eind van het verhaal komt ze bij de Hartenkoningin waar ze een spelletje mee gaat spelen. Omdat de koningin niet tegengesproken wenst te worden, wil ze iedereen straffen die dat wel doet of die niet naar haar luistert. Uiteindelijk rent Alice hard weg voor alles en iedereen in Wonderland en opeens wordt ze weer wakker en zit ze weer bij haar zus in de echte wereld.

Een heel fantasierijk boek met veel leuke (echte Disney) tekeningen.
Leuk om voor te lezen en leuk om plaatjes te kijken!

9 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie. Wij lezen ook altijd voor het slapen gaan, dan komen ze inderdaad tot rust! Overdag wil ons oudste dochter het liefst ook de hele dag voorgelezen worden, maar ik wil dan wel geschikte boekjes. Anders pas ik zo nodig de tekst aan tijdens het voorlezen. Net als in Pluk van de Petteflet staan zinnen/woorden als "hou je bek" en "idioot"... die zinnen sla ik ook over hoor!

9 jaar geleden

Wat goed dat je dat zo hebt uitgezocht! Ik hou er ook niet van om die boeken voor te lezen die niet 100% geschikt zijn. Goeie oplossing. Ik zag dat je in je vorige blogs ook tips had voor boekjes. Ik houd ervan om een boekje te lezen voor het slapen gaan met mijn kinderen. Zo komen ze lekker tot rust.