Snap
  • Kind
  • zoon
  • familie
  • liefde
  • ADHD
  • ADHDmama

ADHD?

Onze zoon Milow kreeg de diagnose ADHD deel 1.

 Ik ga jullie proberen mee te nemen in onze moeizame weg om onze zoon te leren begrijpen. Hij heeft namelijk niet zo lang geleden de diagnose ADHD gekregen. Wij waren erg blij en opgelucht om eindelijk te weten wat onze middelste zoon zo “bijzonder” maakt. Want ja hij is bijzonder!

Mijn man en ik waren er al vrij snel uit onze zoon heeft iets. Maar wat is dan iets?

Nou ja laat ik eerst wat meer uitleggen, Milow is een jongen die ruim 7 jaar geleden met een snelle bevalling ter wereld kwam. Hij was altijd aan het huilen, een echte huilbaby. Maar dit huilen lijkt wel nooit meer gestopt.

Heel zit erg hoog in zijn emotie bijvoorbeeld, veel huilen om hier bedoel ik dus mee VEEL huilen!

Een sok die niet goed zit, een bord die niet de juiste kleur heeft, zijn rits die hij niet dicht krijgt enz. Maar aan de andere kant ook een clown kunnen zijn heel veel lol kunnen hebben en grappig doen.

Niet meerdere opdrachten achter elkaar kunnen doen.

Maar het grappigste is vaak nog het ezel probleem. Gewoon na 3 keer proberen het een 4e keer precies weer het zelfde doen. Voor ons vaak grappig voor hem natuurlijk reten irritant en frustrerend.

In groep 2 hebben we er voor gekozen hem een jaar langer te laten kleuteren, Milow is van November dus dit "mag". Toen hij uiteindelijk naar groep 3 mocht ging hij het volgens de juffen heel moeilijk krijgen....

Wat moet je als ouders met deze informatie?

Heeft hij een verstandelijke achterstand? Moet hij naar een andere school? Maar dat was voor nu nog niet aan de orde en we moesten maar zien hoe het dan in groep drie ging.

Maar toen kwam de zomer vakantie.

De ene na de andere Bom barstte op vakantie. We zaten in Italië heerlijke gezellige camping met veel leeftijdsgenoten. Maar Milow zat maar bij de tent. Hij wilde nergens heen wij moesten hem overal mee naar toe slepen. Alles was spannend en hij kon zich moeilijker dan ooit focussen op iets.

Hij wilde bijvoorbeeld al een paar dagen naar de Mini disco dit was om 21.00u en wij zijn nog al van de tijd vooral met de jongste maar het hele spul had geslapen tussen de middag dus wij hebben ons na het eten klaar gemaakt om naar de disco te gaan. Eenmaal daar was het geluid zo hard dat hij zijn handen op zijn oren en riep hij wanneer de herrie eindelijk was afgelopen. Wij zijn met hem naar de tent gegaan maar hij kom daar na natuurlijk niet slapen van alle prikkels en heeft die nacht ook in zijn bed geplast (wat hij al jaren niet meer doet)

Elke dag maakte we afspraken wat gaan we vandaag doen wanneer hoe laat enz. Wanneer we daar van af weken was het ontroostbaar huilen of een groot woede aanval met alle gevolgen vandien.

Hij heeft de vakantie nauwelijks geslapen en mij man en ik zijn deze keer voor het echie het internet op gedoken wat hij nou wel eens zou kunnen hebben.

Ik dacht aan ADD omdat ik hem tot dat moment niet als extreem druk had ervaren, maar we zagen ook overeenkomsten met ADHD.

Oke, en nu?

Al snel hoorden we viavia van een niet al te grote organisatie waar hij op verschillende concentratie stoornissen getest kon worden.

Na de vakantie hebben we gelijk een afspraak gemaakt.

Hij ging naar groep 3! De eerste paar weken gingen voorbij. We hadden ons eerste gesprek bij de juf. Een start gesprek zoals ze dat noemen.

Hier in kwam natuurlijk gelijk Milow zijn "problemen" ter spraken. Hij heeft moeite met opletten, is erg bewegelijk moet veel naar de wc. Maar boven al hij zegt bijna niets, de lesstof gaat waarschijnlijk zo snel aan hem voorbij dat hij het niet bij kan houden. Wanneer er een vraag gesteld word is hij nog met de voorgaande som of letter bezig.

Gelukkig volgden al snel het onderzoek, dit was ook een berg huiswerk voor ons en de juf. Maar goed alles voor het goede doel.

Een ruime maand na de intake zijn mijn man op vervolg gesprek geweest met de uitslag.

ADHD

4 jaar geleden

IK ga zeker lezen! bedankt voor je berichtje

4 jaar geleden

Ga ik zeker doen!! bedankt voor je berichtje

hallo hoe toevallig is dit zeg wij hebben ook net te horen gekregen dat onze zoon adhd heeft en ik ben er ook net over gaan bloggen misschien voor jullie ook wel leuk en intresant om mijn blogs te lezen wij zijn nu net een week gestart met medicijnen en merken nu al heel goed verschil dus mocht je twijfelen over medicijn gebruik ik raad het je aan je help je kind er zo mee en echt wij zijn geen ouders die ons kind vol willen stoppen met pillen maar wat als dat het enige is wat help heel veel succes verder

4 jaar geleden

bedankt voor je reachtie! xx