Snap
  • Kind
  • Verjaardag
  • Feestje
  • feest
  • jarig
  • coronacrisis

8 Tips voor een coronaproof verjaardagsfeestje in eigen tuin

Met deze 8 tips vier jij veilig een verjaardagsfeestje in eigen tuin tijdens de coronacrisis!

Heb jij binnenkort een kind wat jarig is en kun je nog wel wat tips gebruiken over hoe je het allemaal veilig kunt regelen zonder stress? Hoe hou je die 1,5 meter afstand en blijft alles schoon? Hoe kun je toch iedereen uitnodigen, zonder dat er teveel mensen tegelijk aanwezig zijn? Het gaat je lukken met deze handige tips!

1. Voorbereiding

Het is belangrijk dat je vooraf goed nadenkt over het feestje. Wanneer wil ik het vieren? Kan ik het buiten vieren? Is er genoeg ruimte om de anderhalve meter afstand te kunnen bewaren? Maar ook over wie je allemaal wilt uitnodigen en hoe lang het feestje gaat duren. Het is slim om hier eerst even over na te denken.

2. Planning maken

Zorg voor een duidelijke planning. Kies een dag waarop jij denkt dat de meeste mensen kunnen komen. Kijk hoeveel gasten je wilt gaan uitnodigen en maak hiervoor een tijdschema. Plan bijvoorbeeld voor iedere gast (gezin met kids) 1 uur in je tijdschema. Zodra iedereen zich heeft “aangemeld” kun je deze planning invullen en doorgeven aan de gasten. Zo weten ze precies op tussen welke tijdstippen ze welkom zijn.

Tip: plan tussendoor ook even een uurtje vrij, zodat je rustig even kunt lunchen of rust kunt nemen.

3. Uitnodiging

Het is slim om op je uitnodigingen duidelijk uit te leggen dat je een coronaproof feestje viert. Dat mensen nooit tegelijk met andere gasten aanwezig zijn én dat er zo genoeg ruimte is voor een veilig feestje op afstand. Zet er bijvoorbeeld in dat je werkt met een tijdschema en dat iedereen via de achtertuin binnen mag komen. 

Tip: Hoe duidelijker jij communiceerd, hoe beter de gasten zich kunnen voorbereiden en weten wat ze kunnen verwachten.

4. Taart en snoepjes

Vanwege hygiënische redenen, is het verstandig om te beperken in taart en snoep. Zet niet de hele tafel vol, maar denk goed na wat je voor lekkers geeft. Omdat iedereen maximaal 1 uur blijft heb je aan een gebakje en wat snoepjes eigenlijk wel genoeg. Geef bij binnenkomst bijvoorbeeld een taartje met wat drinken en na een half uur nog een zakje snoep. Dat is prima. Je kunt ook aan het eind van het bezoek een snoepzak meegeven, zo komen de kids niets te kort. 

Tip: Kies voor de losse gebakjes, deze hoef je niet onnodig aan te raken, waardoor het net wat hygiënischer is.

5. Bestek, bordjes & bekers

Kies voor deze keer voor wegwerp bestek, bekers en bordjes. Het liefst van papier én met allerlei vrolijke printjes. Dat ziet er meteen ook nog extra feestelijk uit! 

Nog een voordeel: Wanneer de gasten weer naar huis gaan, kun je de tafel snel leegmaken en alles zo in de vuilnisbak gooien. Makkelijk én snel! En je hebt geen afwas! 

6. Indeling ruimte

Wanneer je het feestje buiten kunt vieren is dit wel het allerfijnst. Genoeg frisse lucht en hopelijk genoeg ruimte om de anderhalve meter afstand te kunnen bewaren. Een duidelijke indeling is wel fijn voor iedereen. Zo kun je bijvoorbeeld twee tafels ver genoeg van elkaar af zetten. Een voor je eigen gezin en één voor de gasten, zo blijf je eigenlijk vanzelf al op afstand.

7. Speelgoed

Maak vooraf de keuze waar en waarmee de kids mogen spelen. Binnen én buiten? Met welk speelgoed? Omdat iedereen toch maar een uurtje blijft, is het ook niet zo erg wanneer de kids geen 85 soorten speelgoed hebben om mee te spelen. 

Tip: Kies er bewust voor welk speelgoed je klaar zet om mee te spelen. Dit scheelt een hoop in het schoonmaken tussendoor én achteraf. 

8. Schoonmaken

Zorg voor voldoende materialen of te desinfecteren: pompjes handzeep, tissues, vochtige doekjes. Je kunt ze maar bij de hand hebben.

Wij hebben een super leuke verjaardag kunnen vieren op deze manier. Het was juist wel erg leuk op deze manier. Je hebt zo namelijk echt even tijd voor elkaar, wat in deze periode natuurlijk extra fijn is. 

Heb jij binnenkort een jarig kind? Hopelijk kunnen jullie er samen een tof feest van maken met deze handige tips!

Liefs,

@Janskenl