Snap
  • tips
  • herfst
  • spelen
  • creatief
  • Kind

7x vermakelijke tips voor regenachtige herfstdagen

Zó verveelt je kleintje zich geen moment tijdens de regenachtige dagen

De herfst staat voor de deur en dat betekent gezelligheid, warme chocolademelk en sprankelende kleuren buiten. Helaas kan het weer soms onvoorspelbaar zijn, met regenachtige dagen die roet in het eten kunnen gooien. Het kan soms een uitdaging zijn om creatieve manieren te vinden om de kleintjes bezig te houden op regenachtige dagen. 

In dit artikel delen we creatieve en leuke ideeën om samen met je kinderen van de herfst te genieten, zelfs wanneer het buiten nat en grijs is.

Knutselen met herfstbladeren

Verzamel herfstbladeren en laat je kinderen creatief bezig zijn met knutselen. Ze kunnen de bladeren gebruiken om prachtige herfstkunstwerken te maken, zoals blad afdrukken, herfstkransen, of zelfs bladdieren.

Gezellige binnenpicknick

Een binnenpicknick is een leuke en gezellige manier om een regenachtige herfstdag door te brengen. Het brengt het buiten picknick gevoel naar binnen en geeft kinderen de kans om betrokken te zijn bij het voorbereiden van heerlijke lekkernijen.

Binnenfort bouwen

Op een regenachtige herfstdag kunnen kinderen zich vervelen, maar dat is het perfecte moment om hun verbeelding de vrije loop te laten door samen een binnenfort te bouwen. Deze gezellige plek zal dienen als de ideale plek voor lezen, tekenen en spelen. Het enige wat je nodig hebt zijn lakens, dekens, kussens, stoelen en eventueel ander meubilair om dat fort extra sterk (en leuk) te maken.

Maak je eigen stripverhaal

Kinderen kunnen hun eigen stripverhalen maken met tekeningen en tekstballonnen. Dit is een geweldige manier om hun verbeelding en schrijfvaardigheid te stimuleren.

Creatieve recycle kunst

Een geweldige manier om de creativiteit van kinderen te stimuleren en tegelijkertijd iets bij te brengen over milieubewustzijn, is door samen een recycle-kunstproject te starten. In plaats van gewoon oude materialen weg te gooien, kun je ze omtoveren tot kunstwerken. Verzamel recyclematerialen, zoals lege flessen, doppen, kartonnen dozen en oude kranten. En laat je fantasie de vrije loop!

Experimenteer met koken en bakken

Laat kinderen experimenteren in de keuken door eenvoudige gerechten te maken, zoals zelfgemaakte pizza, smoothies of gezonde snacks. Zijn jullie meer van het bakken? Laat de jonge bakkers in huis zich uitleven in de keuken. Bak samen herfstlekkernijen, zoals koekjes of cupcakes, en laat ze daarna versieren met herfstige glazuur en decoraties. Leuk én lekker!

Leesmarathon

Laat kinderen zich nestelen met een stapel boeken en een warme kop thee voor een gezellige leesmarathon. Ze kunnen nieuwe verhalen ontdekken of oude favorieten herlezen.


Hebben jullie nog een leuke aanvulling op deze lijst? Laat het vooral weten in de reacties!


Trending op Mamaplaats: dé leukste voorleesboekjes over de herfst!

Mamaplaats's avatar
11 maanden geleden

Hebben jullie nog een leuke aanvulling op deze lijst? Laat het vooral weten in de reacties!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.