Snap
  • kinderkleding
  • backtoschool
  • basisschool
  • kindermodetrends

5x Back to school fashion trends voor kids

Dit zijn de must-have items voor je kind dit komend schooljaar!

Voordat je het weet is het einde van de zomervakantie in zicht en is het tijd om (weer) naar school te gaan. Spannend! Een nieuw schooljaar betekent nieuwe dingen leren, misschien wel nieuwe vriendjes maken en natuurlijk nieuwe kleding. Wat de must-have modetrends voor kids dit schooljaar zijn? Wij zetten ze samen met H&M voor je op een rijtje zodat je kind hip en comfy de klas in gaat!

De (school)jaren vliegen voorbij en je kindje groeit als kool. Schoenen worden te krap, shirtjes te kort. Tijd voor een nieuwe outfit! Wil je je kindje helemaal in stijl 'Back to School' laten gaan? Zorg dan dat deze trends in de kledingskast van je kind te vinden zijn!

We tippen je direct allerlei stijlvolle en betaalbare items gespot bij H&M, zodat het voor iedereen lekker makkelijk shoppen is.

Dé 5 must-have modetrends voor kids

1. Strepen & stippen

Strepen en stippen zijn superhip dit jaar! Ze brengen een speelse en vrolijke noot aan de schooloutfits van je kind. Denk aan gestreepte truien of jurken met stippen. Deze patronen zijn niet alleen leuk los, maar combineer gerust ook stippen en strepen door elkaar heen dit jaar. En wat dacht je van deze leuke rugzak met stippen van H&M? Een vrolijke tas kan natuurlijk niet ontbreken op de schooldag van je kindje. 

Snap

2. Zwart, wit, grijs & beige

Stel je voor: je kind rolt net uit bed, en met deze kleuren kun je zonder stress snel een leuke outfit samenstellen. Minimalistische kleurenpaletten zijn helemaal in. Zwart, wit, grijs en beige zijn veelzijdige kleuren die makkelijk te combineren zijn en er altijd goed uitzien. Deze basics vormen de perfecte basis voor elke outfit en kunnen eindeloos gestyled worden. Perfect voor moeders die op zoek zijn naar betaalbare, mix-and-match mogelijkheden voor hun kindje: de basics van H&M. En om het wat op te vrolijken voeg je gemakkelijk wat kleur toe, want deze basics matchen met alles!

Snap

3. Imitatieleer & lak

Leer en lak zijn niet alleen voor volwassenen! Dit seizoen zien we veel items van imitatieleer en lak in de kindermode. Een zwarte leren jurk kan stoer gecombineerd worden met een hoodie of casual met een blouse. Ook leren jassen zijn een musthave voor het najaar. Ze geven elke outfit een stoere touch. Perfect voor de dagen dat je kind een beetje extra zelfvertrouwen nodig heeft, of als ze gewoon indruk willen maken op het schoolplein.

Snap

4. Denim

Denim is een tijdloze favoriet en mag ook dit jaar niet ontbreken in de kledingkast van je kind. Van spijkerbroeken en jassen tot jurken en rokken, denim is veelzijdig en duurzaam. Ideaal voor de actieve kinderen die het liefste net zoveel tijd doorbrengen op het schoolplein als in de klas. Denim-on-denim zie je ook nog veel terug. Combineer een denim jasje met een vrolijk T-shirt en een spijkerbroek voor een hippe look die tegen een stootje kan.

Ontdek de denim jeans meiden collectie van H&M hier en de denim jongens collectie.

5. A touch of red & blue

Kleuren zoals rood en blauw brengen leven in elke outfit. Een felrode trui of een lichtblauwe blouse kunnen een neutrale outfit toch wat opfleuren. Deze kleuren zijn niet alleen mooi, maar ook makkelijk te combineren. Een rode trui over een lichtblauwe blouse met een jeans of rok geeft een vrolijke en speelse look. Perfect voor de eerste schooldagfoto’s!

Snap

Met deze trends vul je gemakkelijk en stijlvol de kledingkast van je kind en verschijnen ze hip en comfy op de eerste schooldag. Je scoort alle items die je nodig hebt voor het nieuwe schooljaar, inclusief rugtassen, waterflessen en (haar)accessoires, gewoon bij H&M. Happy shopping en een geweldig schooljaar gewenst!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met H&M.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.