Snap
  • Kind
  • mama
  • gezin
  • peuter
  • peuterpuber

5 Keer waarom de peuterfase te leuk is!

Hi !

Vandaag een artikel over de 5 redenen waarom ik de peuterfase zo leuk vindt. De grappige, gênante en smelt momenten deel ik met jullie! Kort maar krachtig!

– De handjes om mijn nek ‚s morgens.

De liefde die je nu ook echt terug krijgt laat mijn hart elke keer smelten. Het blije gezichtje als ik haar wakker maak. De handjes om mijn nek als ik haar uit bed haal. En die oprecht knuffel die ik dan krijg. Ik denk dat mama’s dit wel begrijpen. Bij baby’s krijg je natuurlijk ook ontzettend veel liefde van. Maar dat is anders dan in de peuterfase. En ik merk dat deze fase mij wel lekker af gaat.

– MAMA, MAMA, MA-MAAAA.

Dit x 1000 op een dag. Soms heel vermoeiend. Maar vaak zo grappig. Soms gaat het van ; MAMA , dan zeg ik ; June… En zo dan 15 keer. Een spelletje maakt ze er van. En soms is ze enthousiast over iets en dan roept ze kei hard; MAMA KIJK! Zo ontzettend leuk.

– Als een stervende zwaan valt ze op de grond.

Het is niet altijd leuk en gezellig in huize Grotendorst hoor! Want peuterdrama is hier ook ingetreden. En drama om de domste dingen. En dan komt de actrice in June naar voren. Ze valt als een stervende zwaan naar de grond. En dat is echt iets wat wij niet gaan doen hier in huis. Ik kijk haar dan aan en zeg; June, vindt jou niet een beetje dat je overdrijft nu? En dit is serieus waar wat ik nu vertel. Ze kijkt mij aan, begint te lachen en staat op. Dus….. And the award goes to…… JUNE GROTENDORST.

– Ze daagt mij uit tot the max.

Uitdagen is ook begonnen. En niet een klein beetje. Maar echt tot dat ik het niet meer weet. Die grote blauwen ogen kijken mij dan uitdagend uit, zeg ik nee, doet June ja. En andersom. En in heel veel situaties moet ik mijn lach echt inhouden. Ik moet zeggen dat mijn man dat beter kan als ik . En als ik zeg, June nu hou je op anders ga je op de gang.. Zegt ze, oke.. Nou daar sta je dan met je goede gedrag. Volgens mij is ze een kind van twee eigenwijze ouders..

– De leukste gesprekjes.

Nu ze steeds beter zinnen gaat maken, zijn de gesprekjes met haar zo leuk! Laatst liepen wij samen buiten en kletsten wij wat samen. En dat was echt een ultiem geluksmomentje. Hele verhalen heeft ze. Half verstaanbaar, half onverstaanbaar. En vol overgaven!

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Jamie-Lee