Snap
  • Kind

30 Kinderen in een klas is veel te veel

Overvolle klassen zijn niet meer van deze tijd, vindt vader en partijleider Alexander Pechtold. Hij vindt dat dit anders moet.

Alexander Pechtold (D66 leider) heeft vandaag gezegd dat hij na de verkiezingen wil streven naar  kleinere klassen en meer leraren. 

Hij zegt: "Als vader zie ik wat een plofklas voor kinderen en leraren betekent".

Papa Alexander denkt dat leraren te weinig tijd hebben om hun lessen voor te bereiden. En dat ze ook te weinig tijd hebben om alle kinderen individueel de nodige aandacht te geven. 86% Van de leraren vindt ook dat zij te weinig tijd hebben om optimaal les te kunnen geven. 

Ik ben het hier mee eens! Een van mijn kinderen heeft een kleine klas en ik heb het idee dat het hierdoor een hele fijne en overzichtelijke klas is. De juf heeft veel tijd en houdt eenvoudig de klas in een juiste "balans". Dat kan natuurlijk ook aan de juf liggen, maar het aantal kindjes helpt zeker mee.

Wist jij dat er meer dan 130.000 leerlingen in een klas zitten met 30 klasgenootjes of meer? Dit zijn zo'n 4.333 klassen in Nederland. 

Een klas mag maar uit 24 kindjes bestaan, vindt papa Alexander Pechtold. 

En dat lijkt mij ook een heel mooi aantal. Wel denk ik dat dit niet nog minder moet zijn. Het lijkt mij dat dit dan weer gevolgen kan hebben voor het sociale "spel", om het zo maar te noemen. Ook dat is naar mijn mening heel belangrijk in de ontwikkeling van een kind. 

Zit jouw kind in een klas van 30 of meer? Vind jij dit te veel? 

's avatar
7 jaar geleden

Bij ons helaas ook 30+ klassen. Hierdoor hebben we onze hoogbegaafde zoon met autisme naar speciaal onderwijs moeten doen. Hij zit nu in een klas met veelal kinderen met laag niveau. Gelukkig zorgen de juffen voor voldoende uitdaging en heeft hij het enorm naar zijn zin.

anoniem2017's avatar
7 jaar geleden

Heb hem ondertekend wist niet dat die petitie er was dank je

's avatar
7 jaar geleden

Als je het hier mee eens bent? Teken dan de petitie: Stop overvolle klassen! www.stopdeovervolleklassen.nl Ik ben zelf een docent in het middelbaar onderwijs en het wordt steeds normaler dat de klassen 32 leerlingen heeft, terwijl dit niet normaal zou moeten zijn!

Trotse_ouders_van_4's avatar
7 jaar geleden

Ja ik vind het ook veels te veel baal er ook enorm van.. ik had dan idd liever een klas van 17 gehad!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij trending?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.