Snap
  • Kind

3 jaar, lesgeven of laten spelen?

Ik woon op sint maarten en de cultuur hier is heel anders... benieuwd hoe Nederlandse moeders hiermee omgaan.

Hoi dames

ik heb een vraagje, mijn oudste is 3 jaar (wordt 4 in april) en mijn jongste wordt volgende week 11 maanden...

Mijn oudste ging vanaf 2 jaar naar een soort peuterschool zoals ze dat hier noemen, waar bijna elk kind op dit eiland naar toe gaat vanaf 2 of 3, waar ze het alfabet en nummers e.d. worden ingedramd, en ze dus zo goed als klaar zijn voor de kleuterklas op de basisschool waar ze met 4 leerplichtig voor zijn hier.

In September dit jaar erachter gekomen dat er 3 "leidsters" zijn die de kinderen afranselen met stokken, lang verhaal waar ik liever niet meer over denk anders ga ik de bak in voor moord, dus uiteraard direct mijn zoon eruit genomen. Ik vertrouw nu geen andere "opvangs" meer want ze zijn allemaal gerund door lokalen en ik vertrouw niemand meer. Probleem is nu, meneer is dus thuis bij mij en zijn kleine broertje, en ik heb de tijd niet zo voor hem als dat ze op school aan hem besteden...we hebben geen tuin waar hij spelen kan, dus buiten spelen is ook alleen als we een uitstap maken (Nu we met 1 auto functioneren, beetje lastig weer), en van knutselen e.d. houdt hij niet echt. Mijn vraag aan de mama's hier, wat doen jullie zoal met de kleintjes als ze thuis zijn de hele dag? Hier geen parken, geen speeltuinen en geen binnenspeeltuinen dus het is echt aan huis aangewezen...

Ook mijn vraag is, zouden jullie hem naar een andere peuterschool sturen, of thuishouden tot hij leerplichtig is, volgend jaar? Hem alfabet e.d. leren thuis gaat niet want hij weigert stil te zitten (logisch), wat in school weer makkelijker is want hij ziet andere kinderen het ook doen...

Wat zouden jullie doen?

9 jaar geleden

Ik ben ook gastouder geweest in huis. Een soort nanny de kinderen vonden knutselen ook niet leuk. Maar verven met de handen dan weer wel. Lekker vies worden. Zij woonde met het gezin bij de stad best druk en hectisch als je naar buiten wilde het waren 3 kinderen vol energie en ik moest ook voor hen koken,dus ook boodschappen. Niet in het bezit van een auto. Ik maakt met de kids strikte afspraken over het wandelen en hielden zich er aan dan konden ze een extra lekkers krijgens. Stelde niet veel voor vaak was het een snoepje of een ijsje. Ik heb er in het begin veel werk aan gehad, en de capuchon was ineebs een uitvinding om ze even aan terug te trekken. Met het binnen spelen deden we bouwwerkeb die mochten blijven staan op tafel maken. Ook liet ik de kinderen met een loop fietsje rijden. Vonden ze geweldig. Verder leerde ik ze gelihk met het wandelen de verkeersregels. Benoemde wat ze moesten doen, wat borden betekende, liet hun kijken of er een auto aankwam en al dat soort dingen. Ook deed ik knutselen uit de natuur, bv. Gevallen blaadjes zoeken, laten drogen, en vervolgens verven en op een blad drukken. En bij mij werd het hele huis versierd in een thema of seizoen, maakte het voor de kinderen leuker om er mee bezig te zijn. Wat ook een grote hit was is loco, is ook heel educatief.

9 jaar geleden

Je hebt op pinterest heel veel leuke ideeen voor activiteiten die je kunt doen met peuters. Veel komt uit engeland, waar veel peuters ook thuis 'leren'. Daar wordt nu steeds meer gestimuleerd om de kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met letters en cijfers e.d. ipv deze erin te stampen (is ook totaal nutteloos, beperkt een natuurlijke ontwikkeling). Zij noemen dit 'sensory play' of 'sensory activity'. Deze manier van activiteiten aanbieden staat veel dichter bij de ontwikkeling van een jong kind. Misschien dat je hier eens naar op zoek kan gaan? Heel veel succes en groot gelijk dat je je kind niet meer naar zo'n peuterspeelzaal wilt brengen.

9 jaar geleden

grappig dat je ook hier gewoond hebt! Strand ging ik elke dag toen ik maar 1 kind had, met 2 is dat wat moeilijker alleen... de oudste is 3 en veels te veel waterrat en te overtuigd van zichzelf, ziet de gevaren natuurlijk niet zo...en om de baby alleen te laten om de oudste te redden, is ook niet te doen. Dus dat gaat ook niet meer, en de meeste Nederlanders werken fulltime... Wandelen is lastig, heb wel een auto maar momenteel doen we het met 1 auto en heeft mijn man de auto de hele dag, aangezien we hoog op een berg wonen is dat wandelen dus ook weer niet te doen! We gaan er wel op uit maar als mijn man vrij is bijvoorbeeld...

9 jaar geleden

Hoi, en wandelen in de ochtend uren? woon je aan een drukke weg in st maarten? Toen ik als kind in st maarten woonde gingen wij bijna iedere dag naar het strand, daar speelde we veel. Woon je ver van het strand? Want anders is het zonder auto ook niet te doen. Probeer wel positief te blijven en misschien in contant te komen met andere nederlandse moeders op het eiland die weten hoe het er aan toe gaat op het eiland en kunnen je beter helpen. Heel veel succes