Snap
  • Kind

2 jaar en tijd voor potjes training.

Na haar 2e verjaardag begon ze aan te geven dat haar luier pijn deed en vies was. Ze deed het zelf uit ook helaas in bed. Drama.

Mijn lieve kindje was in augustus 2 jaar geworden Het is tijd voor potjes training. Ze word steeds slimmer en wilt veel zelf doen. Natuurlijk ben ik blij maar het gaat zo snel. Voor mijn ogen, kan het bijna niet geloven.

Zo begon ze zelf aan te geven dat haar luier pijn deed en vies was. Ik deed natuurlijk wat ze zei en kreeg een schone luierbroekje en ze kon weer leuk door spelen. Helaas begon ze dr luier ook  in bed uit doen maar vertelde mama niks. Drama. Ik check altijd of ze slaapt en niet speelt. Ik liep naar binnen en legde haar goed want ze lag met dr hoofd tegen de spijlen. Tot mijn grote verbazing zag ik dat haar luier onder de dekentje tevoorschijn kwam. Wat....wat is dit dacht ik, iets nieuws. Ik trok haar dekentje weg en ik zag blote billen. Helaas moest ik ook schone lakens zetten maar vond het niet erg doordat er een matrasbeschermer lag. Moest wel stiekem lachen. Ik had dr verschoond terwijl ze mij lachend aan keek. Die kleine dondersteen.

In augustus was het nog best warm en deed soms haar broekje uit om te kijken hoe ze zou reageren. Nou ze vond het geweldig! Mijn moeder vertelde mij dat ze een roze losse wcbril had gekocht voor peuters bij de Kruidvat en dan op de wc zetten als ze moest poepen. Je kan het namelijk goed aan dr gezicht zien als ze moet poepen. Ik vond echt goed van mijn moeder en ik wilde ook 1 maar een 3delige ook bij de Kruidvat. Dan had je de wcbril, emmertje waarin ze moest plassen en poepen, opstapje.

Nee hoor, mevrouwtje wilde er niks van weten. Maar als ik dan bij me moeder ging logeren ging ze wel zitten en bij mij niet. Dan zag ik aan haar gezicht dat ze moest poepen en zette haar gelijk op de wc. Het gevolg...een vieze wcpot, bril, de vloer plus het protesterende peuter die er helemaal onder zat. Ik gaf het op en deed er een tijdje niks mee. Ik liet mijn moeder maar het vieze werk doen. 

Op een gegeven moment kwam ze naar me toe en zei..."mama...mama...plassen. pamper uit." Ik vond het best en vroeg of de vieze pampie wilt weggooien, dat deed ze netjes. Ze ging zitten op de wcpot om vervolgens in bad te gaan.  Wat ik zo leuk vond is dat ze gedurende dag dat deed, bij mijn moeder ook. Ik kon me geluk niet op en dacht gelijk aan hoevel geld ik kon besparen als ik geen pampers meer zou kopen. Ik hoor regelmatig van mijn moeder dat zij katoenen luiers kocht voor ons, ja op Curacao is dat gemakkelijk natuurlijk, altijd warm, tegels en het huis heeft grote tuin en veranda. Hier in Nederland is dat niet zo dan heb je buren voor, achter en naast je, sommige hebben tuin en de voordeur is gelijk aan de straatkant.. Tja dan heb je niet veel vrijheid.

Maar goed, de laatste tijd gaat het goed. We komen uit de douche (diva wil niet meer in bad) en zegt ze het op een schattige toon, "mama...mama...plassen...pot?" Ja hoor daar ging ze. Handdoek omhoog en plassen. Ik klapte voor haar en deden samen een vreugde dansje en een high five. Dat vond ze geweldig. Het werd dus een ritueel. Voor en na het douche even op de pot, voor en na het ontbijt, s'middags en het avondeten idem dito. Dat moest ook gebeuren bij het avondritueel maar had dr verteld dat ze wanneer ze gaat slapen een broekje aan moest.

Soms heeft ze er geen geen zin vooral als ze moe is dan plast ze weleens op de grond. Als ze begon te jammeren of wilde dat ik haar optilde dan weet ik hoelaat het is.  We waren al begonnen met poepen op de pot, maar dat gaat gepaard met huilen en schreeuwen dat ze niet wil. Ze poept liever in bad of na het baden een verrassing als ik dan naar haar toe kwam om te checken of ze echt sliep. Maar toch had ze het gedaan waarop ze dan goed reageert. Morgen weer. Ik had vandaag afspraken en dan bleef ze bij mijn moeder. Ik had alleen maar grappige verhalen gehoord, nou..dan ben je blij en trots op je kindje. Soms is ze wat koppig maar ze weet wat goed is en niet goed is. Weer een mijlpaal.