Snap
  • Kind
  • Gezond

#13 tussen genieten en strijden in

Onze wereld staat op de kop. Wat een strijd gaan we aan. Zo dankbaar voor ons kleine mannetje..

Onze lieve Judah brengt ons zoveel vreugde in ons leven. Hij is de enige die Niméa echt kan opvrolijken en wat is dat mooi om te zien.

Onze kanjer is alweer 4 maanden oud en hij groeit goed. Hij lijkt al heel groot maar is natuurlijk heel klein in vergelijking met leeftijdsgenootjes. Hij weegt nu 4605 gram en is 56 cm. Hij zit dus onderin de curve. (P11 en P19) Het blijft een bizar idee dat hij nu al 4 maanden bij ons is, terwijl hij nu maar bijna 2 maanden zou moeten zijn. Maar het is echt een dapper en sterk mannetje, hij doet het zo ongelofelijk goed.

Ik ben zo dankbaar voor mijn lieve man Gavin. Hij heeft me meegenomen een nachtje weg. Even er tussen uit, we zijn naar de film geweest en hebben heerlijk gegeten en fijn gepraat. Het was nog als cadeau voor mijn verjaardag. Ik ben in november jarig maar 2 dagen voor ik 21 zou worden werd Judah geboren.

Dus nu in maart zijn we weg geweest, ook maar meteen alvast voor de 26e verjaardag van Gavin haha. Die is weer eind van deze maand jarig. In ieder geval we hebben genoten, even samen, Niméa en Judah waren in goede handen bij opa en oma. Dus het was echt even tijd voor ons. Ik ben zo blij dat we elkaar hebben en dat we elkaar opvangen als het nodig is. We gaan door zo'n zware tijd en door alle stormen heen vinden we steun bij elkaar.

Weinig mensen hadden het verwacht dat onze relatie zou slagen, maar we hebben het tegendeel toch mooi bewezen.

We hopen zo erg dat we met elkaar dit gevecht met Niméa aan kunnen en we zullen overwinnen. We zouden niets liever willen dan dit alles van haar overnemen maar helaas is dat geen optie. We moeten toezien hoe ons geweldige dappere meisje hele zware medicatie krijgt. Hopelijk allemaal voor het goede doel.

---------------------------------------

Kleine update over Niméa.

Ze eet echt ongelofelijk veel. Het eten is niet aan te slepen. Haha. Ook huilt en schreeuwt ze nog steeds erg veel. Als ik bijv haar bord op tafel wil zetten ipv aan haar geef dan komt er toch een huilbui en allerlei verwijten dat ik haar hart gebroken heb enz. Dus een echte drama-queen. ;-)

GROTE UPDATE:

Niméa is in remissie.

na 1 week behandelingen zijn haar leukemie aantallen in haar beenmerg van 96% naar 4% gegaan.

wat houd dit in: het betekend dat ze bij de 90% hoort die geneesbaar zijn. Het veranderd verder niet zoveel qua behandeling. Want als ze daar nu mee zouden stoppen of het veranderen is de kans zeer groot dat het allemaal weer terug komt. Dus ze heeft alsnog 2,5 jaar behandeling te gaan, ook al is haar leukemie waarschijnlijk weg aan het eind van de maand.

-----------------------------------------

Verder deze maand (maart 2013)

- heeft ze nog een keer een bloedtransfusie gehad.

- de eerste fase van de chemo, inductiefase, zit erop.

- beenmerg is opnieuw getest en het is nu schoon!

- ze heeft een port o cath gekregen onder de huid.

- ze krijgt vincristine en dexomethason, en dat zorgt ervoor dat ze enorm veel vocht vasthoud en helemaal opblaast. Een extreem bol gezicht en een hele bolle buik. Echt bizar om te zien.

- haar haren beginnen dunner te worden en heeft wat kale plekken op haar hoofdje.

7 jaar geleden

Zo bijzonder om te lezen dat je zo sterk bent/houdt na alles wat jullie hebben moeten doorstaan. Heel veel sterkte gewenst. XX