Snap
  • langeafstandsrelatie
  • Relatie
  • Verloofd
  • yesIwill
  • kenia
  • verliefd
  • verrassing
  • weekendjeweg
  • afrika

Yes I will marry you!

Ondertussen al ruim een jaar verloofd...

Zaterdag 20 november 2021, de dag voor mijn verjaardag vertelde Andrew mij dat ik mijn tas moest inpakken, want we gingen een nachtje weg voor mijn verjaardag. Yes, wat een leuke verrassing. Ik probeerde natuurlijk een beetje te achterhalen waar we naar toe zouden gaan. 'Not so far from Nairobi' kreeg ik als antwoord. Andrew hield zijn kaken stijf op elkaar, dus ook ik hield maar op met vragen stellen. Ik pakte mijn tas in; Een spijkerbroek, shirtje, pyjama, sokken en ik zal mijn sneakers dragen. Simpele kleding, want vaak als we een nachtje weggingen dan zaten we wel ergens in de natuur waar ik niks aan een jurk had. Ook voel ik me meer comfortabel en mij zelf in een spijkerbroek. Andrew zat op bed en hield mij constant in de gaten tijdens het inpakken. 'Something wrong?' vroeg ik nog. Waarop hij antwoordde: 'You will only carry your jeans? Not even a dress?'. 'Should I?'. Yes please, carry your white dress!'. En toen ging er een belletje rinkelen. Ooit heb ik tegen Andrew gezegd: 'When you propose to me, please make sure I am wearing something beautiful, like my white dress.' Ik begon te lachen, maar ik wilde deze verrassing natuurlijk niet verpesten. Ik heb toen maar mijn mond gehouden, maar ik had een vermoeden. 

We gingen in de auto op weg naar Kajiado. Dit ligt aan de andere kant van Nairobi National Park. We kwamen aan, kregen een prima kamer en gingen daarna wat drinken op het terras. De regen kwam met bakken uit de hemel, maar we genoten alsnog van het uitzicht en het gefluit van de vogels. Aan het einde van de middag gingen we naar onze kamer om ons klaar te maken voor het dinner. Ik had maar een jurk meegenomen, niet mijn witte jurkje, want daar was het te koud voor. We kwamen aan bij het dinner. Ik wilde aan het eerste tafeltje gaan zitten dat ik zag, maar Andrew bleef staan. Er kwam een ober aan die ons naar een mooi opgemaakt tafeltje bracht, afgelegen, met het mooiste uitzicht. Het eten was goed en we genoten echt. Tijd voor het dessert. Ik besloot een stukje taart te bestellen en dat doe ik nooit met mijn lactose intolerantie, maar dit keer dacht ik: 'Ik neem een risico voor mijn verjaardag.' Andrew bestelde fruit, dus we besloten dat we konden delen. Terwijl we op het dessert aan het wachten waren, hoorde ik ineens veel lawaai. Daar kwam een groep obers/bediende aan, al zingend en ze maakte muziek met pannen en lepels. Ik keek Andrew aan en zei: 'Babe.... Seriously....'. En we begonnen allebei (zenuwachtig) te lachen. Ik dacht natuurlijk dat dit gewoon voor mijn verjaardag was, dat gebeurde vorig jaar namelijk ook. Mijn taart werd voor me gezet en er werd gevraagd of ik die wilde aansnijden. En daar, in het midden van de taart, zat een doosje. Ik keek Andrew aan: 'You're kidding me?'. Andrew pakte het doosje, ging op zijn knieën: 'Babe, will you marry me?'. En precies op dat moment begon het weer heel erg hard te regenen. Daar stonden we dan, in de gietende regen, als verzopen katjes, als verliefde pubers. En natuurlijk zei ik: 'Yes, I will marry you!'. 


'Rain in Africa is a blessing!', dit wordt direct gezegd door het personeel. We zien regen nu ook echt als 'onze blessing'. 


De foto is de dag erna gemaakt, want op het moment dat Andrew mij ten huwelijk vroeg waren we helemaal doorweekt van de regen haha. 


De dag erna had ik ook heel veel vragen:

- Wanneer heb je hen de ring gegeven? 

Die had Andrew aan de manager gegeven bij het inchecken, waar ik dus GEWOON NAAST STOND. Ik heb gewoon niks doorgehad. 


- Hoe hadden zij jouw telefoon? (Ze hebben het namelijk gefilmd). 

Die had Andrew gegeven toen hij even naar het toilet ging, maar hij had zijn hoesje op tafel laten liggen. Ik dacht al die tijd dat zijn telefoon nog gewoon op tafel lag. 


En ondanks dat ik een vermoeden had tijdens het inpakken van mijn tas, kwam dit alsnog helemaal onverwachts. Verrassing geslaagd. 


Op dit moment zijn we nog steeds niet getrouwd. Helaas gaat het allemaal niet zo makkelijk. We waren van plan om in Kenia te trouwen. We moeten daarvoor eerst onze documenten online uploaden, maar iedere keer wordt er een document afgewezen. Ze zoeken iedere keer weer voor een 'fout'. Grote kans dat dit een stukje corruptie is, want als je wat geld neerlegt, dan is alles mogelijk. Ook hebben Andrew en ik niet zoveel haast, want we zijn van mening dat het onze relatie niet veranderd. We zijn nu ook super gelukkig samen en het trouwen is voor ons ook uit praktische redenen. 


Maak nu je account aan op Mamaplaats & maak 3x kans op een DEPLAY Tablet t.w.v. €180! 🎁

1 jaar geleden

Wat romantisch🥰

1 jaar geleden

Wauw zo lief!